Νέο παραλήρημα Τραμπ: Συμπαγές τείχος 3.200 χλμ. στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

1815
τραμπ

Στον απόηχο του θανάτου από πείνα και δίψα παιδιών μεταναστών που κρατούνται μαζί με τους γονείς τους στα κρατητήρια της αμερικανικής συνοριοφυλακής, ο Ντόναλντ Τραμπ ξέσπασε χθες σε νέο αντιμεταναστευτικό παραλήρημα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε ότι θέλει ένα «συμπαγές» τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, διαψεύδοντας τον υπό παραίτηση προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι.

Η ιδέα ενός συμπαγούς τείχους «δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ», έγραψε στο Τwitter ο Αμερικανός πρόεδρος, μία ημέρα αφότου ο Κέλι υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «εγκατέλειψε» πολύ γρήγορα αυτήν την πρόταση.

Σε μπαράζ μηνυμάτων του, ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι οι συνοριοφύλακες θα προτιμούσαν ένα τείχος από το οποίο να μπορούν να δουν τι συμβαίνει στην απέναντι πλευρά. Όμως ο ίδιος εξακολουθεί να ζητά ένα «ισχυρό, συμπαγές τείχος» στα σύνορα, μήκους 3.200 χιλιομέτρων.

Ο Τραμπ αρνείται να επικυρώσει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό αν δεν συμπεριληφθεί σ’ αυτό το ποσό των 5 δισ. δολαρίων για την κατασκευή του τείχους, κάτι που αρνούνται οι Δημοκρατικοί, αντιπροτείνοντας να χρηματοδοτήσουν με το ποσό του 1 δισ. άλλα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα, όπως την τοποθέτηση αισθητήρων και καμερών.

Η αντιπαράθεση αυτή οδήγησε στη μερική παράλυση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από τις 22 Δεκεμβρίου. Τις τελευταίες ημέρες, ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί προσπάθησαν να υιοθετήσουν συμφιλιωτικούς τόνους για να βρεθεί μια διέξοδος από την κρίση. «Το τείχος είναι μια μεταφορική έννοια για την ασφάλεια των συνόρων”, είπε χαρακτηριστικά την Κυριακή ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ.

Όμως ο πρόεδρος επιμένει ότι πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα η προεκλογική υπόσχεσή τους. Ένα τείχος είναι αποτελεσματικό «σχεδόν 100%, εφόσον χτιστεί σωστά» διαβεβαίωσε. Οι Δημοκρατικοί «λένε ότι είναι παλιά τεχνολογία, όμως εξίσου παλιά τεχνολογία είναι και ο τροχός», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας