Νέο κύμα καταλήψεων σχολείων-Καταρρέουν τα νοσοκομεία. Καταριούνται οι πολίτες κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ

1194
φθιώτιδα

Σαρωτικό κύμα καταλήψεων εξαπλώνεται από τις αρχές της εβδομάδας σε όλη την χώρα. Μαθητές και μαθήτριες βρίσκονται σε μεγάλο αναβρασμό για την υποβάθμιση και τα αδιέξοδα της παιδείας.

Την ίδια ώρα, σε αρκετά σχολεία μαίνονται διαμάχες και συχνά συγκρούσεις ανάμεσα σε διαμαρτυρόμενους για τις καταλήψεις γονείς και σε καταληψίες μαθητές που προασπίζουν το δικαίωμα τους στις κινητοποιήσεις.

Οι μαθητές με τις καταλήψεις σχολείων, υποστηρίζουν τα μεγάλα αιτήματα τους για δωρεάν μόρφωση κάτω από ανθρώπινες συνθήκες και σε συνθήκες διαφύλαξης της καλής υγειονομικής κατάστασης των σχολείων, πράγμα που δεν μπορεί να διασφαλιστεί με την επιμονή και τις πειθαρχικές ποινές για μάσκες.

Μαθητές και μαθήτριες θέτουν σε πρώτο πλάνο και ως αιχμές των αιτημάτων τους: να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη στο επίπεδο των 15, να καταργηθούν τα κοντέινερ, να κατασκευαστούν νέες ευρύχωρες και ανθρώπινες σχολικές αίθουσες και να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία, με ταυτόχρονη αποτελεσματική χρήση των κονδυλίων.

Ευτυχώς, η προπαγάνδα κυβέρνησης, ΜΜΕ και κατεστημένων κέντρων να εμφανίσουν τους μαθητές, ως, τάχα, υποκινούμενους και ως έρμαια τυχοδιωκτικών δυνάμεων, πέφτει όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου στο κενό, όπως στο κενό πέφτουν και οι απόψεις κάποιων δυνάμεων του αριστερού προοδευτικού χώρου, οι οποίες κρατούν αποστάσεις, αντί να παρέμβουν θετικά, απέναντι στο νέο μαθητικό κίνημα.

Την ίδια ώρα, όλο και πιο εκρηκτικά γίνονται τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και των νοσοκομείων. Ειδικότερα, ένα-ένα τα δημόσια νοσοκομεία, χωρίς ανάλογο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κονδύλια, εξοπλισμό και ΜΕΘ, καταρρέουν ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα για την πραγματοποίηση επισκέψεων σε γιατρούς και χειρουργικών επεμβάσεων σε ορισμένες, ιδιαίτερα, κατηγορίες.

Εκρηκτικά, επίσης, είναι τα προβλήματα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα στις αστικές συγκοινωνίες και το μετρό, όπου αντιμετωπίζονται μεγάλες ελλείψεις.

Οι κυβερνητικές αποτυχίες στην εκπαίδευση, στο δημόσιο σύστημα υγείας και στις μεταφορές, που ασφαλώς έχουν και διαχρονικά αίτια, είναι κάτι παραπάνω από παταγώδεις.

Οι πολίτες που ζουν ταυτόχρονα μέσα στη στενότητα, τη φτώχεια, τη δυσπραγία, την ανεργία και την δυστυχία, καταριούνται καθημερινά για τα χάλια της χώρας και τα δικά τους, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δυσφορούν για την ανεπάρκεια και αδράνεια των άλλων πολιτικών δυνάμεων που δεν προτείνουν πραγματική,  ρεαλιστική και ριζοσπαστική λύση, ικανή να εφαρμοστεί σήμερα με την ανάπτυξη ενωτικών αγώνων του ελληνικού λαού και να ανοίξει νέους δρόμους ελπίδας.

Ριζοσπαστικοί πολιτικοί κύκλοι, έλεγαν στην Iskra  ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τις μετρητοίς της δημοσκοπήσεις που πέφτουν βροχή και οι οποίες, κατά κύριο λόγο, εκφράζουν τα κατεστημένα κέντρα, τους έχοντες, τους βολεμένους και τους κρατικοδίαιτους της εξουσίας και των πελατειακών δικτύων.

Πολλοί διαβλέπουν ότι έρχεται μεγάλη κοινωνική έκρηξη, ενώ αναζητείται πολιτική δύναμη που θα καλύψει το μεγάλο πολιτικό κενό αγωνιστικής στάσης και ριζοσπαστικής ρεαλιστικής εναλλακτικής πρότασης, που υπάρχει στην πολιτική ζωή.

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας