Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα: Οι γερμανοί νεοναζί στη Λέσβο είχαν βοήθεια από ντόπιους

1404
νεοναζί

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιστοσελίδας stonisi.gr, η άφιξή τους στο νησί δεν ήταν τυχαία. Αντιθέτως, σύμφωνα με ντοκουμέντα, τα μέλη του νεοναζιστικού κινήματος «Ιdentitäre Bewegung Deutschland» είχαν βοήθεια από ντόπιους.

Στο κέντρο της Μυτιλήνης έκαναν αισθητή την εμφάνισή τους, την Παρασκευή, πέντε νεοναζί προερχόμενοι από τη Γερμανία και το νεοναζιστικό «Κίνημα Ταυτότητας», παίζοντας το ρόλο της άτυπης «πολιτοφυλακής» κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και ρεπόρτερ.

Η μικρή αυτή μερίδα ακροδεξιών στοιχείων στο νησί, με τις θέσεις και τις κινήσεις τους, προσπαθεί να αμαυρώσει τη Λέσβο, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως -όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ιστοσελίδας stonisi.gr– η άφιξή τους στο νησί δεν ήταν τυχαία. Αντιθέτως, σύμφωνα με ντοκουμέντα, τα μέλη του νεοναζιστικού κινήματος «Ιdentitäre Bewegung Deutschland» είχαν βοήθεια από ντόπιους.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, πριν πάνε στη Μυτιλήνη οι τέσσερις νεοναζί -εξ’ αρχής ήταν σχεδιασμένο να μεταφερθούν δέκα άτομα- οι ντόπιοι συνεργάτες τους είχαν προετοιμάσει την υποδοχή τους.

Το μήνυμα… υποδοχής

Σε κλειστή σελίδα στο Facebook, ο τοπικός «Φύρερ» – ηγέτης ενημέρωνε:

«ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΔΟΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!!!

Από αύριο 5/3 και για λίγες ημέρες θα έρθουν στη Λέσβο φιλέλληνες ακτιβιστές από την Ευρώπη, γύρω στα 10 άτομα συνολικά (μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι πατριωτικών εντύπων) να συμπαρασταθούν τους νησιώτες ενάντια στην λαθρομετανάστευση, να βοηθήσουν την κατάσταση και να διαδώσουν το τι συμβαίνει πραγματικά εδώ στο νησί.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ ΜΕ ΜΚΟ

Ανήκουν στο Κίνημα «Γενιά της Ταυτότητας» (Generation Identitaire), ένα κίνημα που θέλει να ενώσει την Ευρώπη κατά της λαθρομετανάστευσης και προς το παρόν είναι σε Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Αγγλία, Σερβία.

ΥΓ. Αν κάποιος από το νησί γνωρίζει καλά αγγλικά ή γερμανικά ή γαλλικά ας επικοινωνήσει inbox, ίσως χρειαστεί».

Πηγή: stonisi.gr

Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα μέλη της ομάδας στη Μυτιλήνη ενημερώνονται μην τύχει και θεωρήσουν ότι οι ξένοι επισκέπτες είναι μέλη ΜΚΟ και τους επιτεθούν. Το σημείο αυτό της ανάρτησης αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη ομάδα που συνεργάζεται με τη νεοναζιστική ευρωπαϊκή συμμορία εμπλέκεται σε επιθέσεις εναντίον μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων το τελευταίο διάστημα.

Αποδεικνύεται επίσης ο αριθμός των δέκα μελών της συμμορίας που βρίσκεται στη Μυτιλήνη και προφανώς η προσυνεννόηση που υπήρξε για την υποδοχή και τη διαμονή τους στο νησί.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Στη διάθεση της ιστοσελίδας βρίσκονται μάλιστα και οι εσωτερικοί διάλογοι των μελών της Μυτιληνιάς ομάδας που αποδεικνύουν τόσο τη λειτουργία της όσο και τον τρόπο διοίκησής της.

Ένα από τα μέλη της ομάδας που δημοσιοποιεί για παράδειγμα την αρχική ανάρτηση σε δεύτερη κλειστή επίσης υποομάδα αναφέρεται στον «εξάψαλμο» και στα όσα θα υποστεί από τον αρχηγό αν αντιληφθεί την πρωτοβουλία του.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Μάριο Μίλλερ παραμένει στη Μυτιλήνη με την Αστυνομία διακριτικά να παρακολουθεί κάθε κίνηση τόσο δική του όσο και της υπόλοιπης συμμορίας του. Ο ίδιος προκαλεί με αναρτήσεις του στο Facebook περί «αντιφά αρουραίων» στη Μυτιλήνη.

Τι είναι το ξενοφοβικό Κίνημα των Ταυτοτικών

Σύμφωνα με την DW, το σχετικά νεότευκτο ακροδεξιό κίνημα, που ξεκίνησε το 2012 στη Γαλλία, σύντομα επεκτάθηκε και στις γερμανόφωνες χώρες. Πρόκειται για το λεγόμενο Κίνημα των Ταυτοτικών (Génération Identitaire ή Identitäre Βewegung), που αποκηρύσσει την «πολυπολιτισμική μανία» και την «ανεξέλεγκτη μαζική επέλαση των προσφύγων» ενώ τάσσεται υπέρ της επαναφοράς μιας αυθεντικής ταυτότητας, με εθνικιστικά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το προφίλ των ανθρώπων που συμμετέχουν στο Κίνημα των Ταυτοτικών, πρόκειται για οργάνωση που αποτελείται από στελέχη και όχι από μέλη. Προέρχονται κατά 100% από τοπικές ενώσεις πολιτών. Έχουν μια ελιτίστικη αντίληψη για τους εαυτούς τους. Αυτό παρατηρείται τουλάχιστον στην Αυστρία, που μαζί με τη Γαλλία, είναι μια από τις βασικές χώρες προέλευσης των Ταυτοτικών.

Το κίνημα αυτό από το 2013 άρχισε να επεκτείνεται, αλιεύοντας κυρίως νέους άνδρες από τοπικές οργανώσεις ακροδεξιού υπόβαθρου. Μάλιστα αυτού τους είδους οργανώσεις διατείνονται ότι δρουν κυρίως στη βάση της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των γυναικών είναι ελάχιστη, καθώς θεωρούν ότι ο ακροδεξιός εξτρεμισμός είναι κυρίως ανδρική υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας