Νέες τουρκικές απειλές. Δεν αποκλείει “ατύχημα στο Αιγαίο” ο Χρ. Χριστοδούλου

851
τουρκικές

Νέες απειλές εκτόξευσε ευθέως κατά της Ελλάδας και της Κύπρου ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στη συνέχιση των στρατιωτικών ασκήσεων “Γαλάζια Πατρίδα”.

“Στη Γαλάζια Πατρίδα συνεχίζεται η δράση μας σε επιχειρησιακό επίπεδο. Εμείς φυσικά είμαστε υπέρ της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας, υπέρ του διαλόγου και ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων. Όμως κανένας μην επιχειρήσει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα και τη θέλησή μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας που προκύπτουν από την ιστορία, από διεθνείς συνθήκες και διμερείς συμφωνίες. Στο θέμα αυτό είμαστε αποφασιστικοί, έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Παρά την καλή θέλησή μας, θα κάνουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο, οτιδήποτε χρειαστεί. Κανένας να μην έχει αμφιβολία», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης Τούρκων πιλότων, “τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν επαφές ανάμεσα σε ομάδες εργασίας και θα προσπαθήσουμε για την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Όμως κανένας μην κάνει εγωιστικές κινήσεις. Μην τρέχει πίσω απο προβοκάτσιες και προκλήσεις. Θέλω να ξέρουν όλοι πως αν γίνει οποιαδήποτε κίνηση δεν θα μείνει χωρίς απάντηση. Για την ειρήνη και τις σχέσεις καλής γειτονίας αυτό είναι σημαντικό”.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο “ατυχήματος στο Αιγαίο”.

Όπως είπε, “αποστολή μας είναι η διατήρηση της ειρήνης, γι’ αυτό και πρέπει πάντα να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Ο κίνδυνος ατυχήματος στο Αιγαίο είναι υπαρκτός. Δεν μπορούμε να απαντάμε σε κάθε δήλωση των απέναντι. Γιατί αυτή είναι η τουρκική μέθοδος ώστε να προκαλούν. Εμείς εργαζόμαστε για να μην δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας