Νέα σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Αμαλιάδα

1145
σεισμός

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Αμαλιάδα τα ξημερώματα της Τρίτης (14/5). Συγκεκριμένα σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 00:27 οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου. Οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν σεισμική δόνηση, 27 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, στον νομό Ηλείας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 15χλμ. Σημειώνεται ότι νωρίτερα, είχαν σημειωθεί άλλες δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 3,9 και 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίες έγιναν αισθητές σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από την περιοχή. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, από τον σεισμό, δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

 

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κοινότητας Καρδαμάς, της Αμαλιάδας.

Μέχρι τις 20:45 απόψε δεν είχαν αναφερθεί τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος. Πάντως, όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, από τη πρώτη στιγμή οχήματα της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν περιπολίες σε περιοχές της Ηλείας, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν προκληθεί τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας