ΛΑ.Ε Θεσ/νικης: Δήθεν περιορίζουν προεκλογικά τους πλειστηριασμούς αλλά συνεχίζουν ακάθεκτοι διώξεις

1099
περιορίζουν

ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ,

ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5, ΩΡΑ 11.00 Π.Μ. ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣ/ΚΗΣ

 

Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να ανακοίνωσε ότι «περιορίζει» τους πλειστηριασμούς, λόγω της προεκλογικής περιόδου, οι δικαστικές διώξεις όμως κατά των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς….. καλά κρατούν.

Την Τετάρτη 15 Μάη, θα καθίσει στο εδώλιο του «κατηγορουμένου» το μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης κατά των πλειστηριασμών, Ηλίας Σμήλιος, “ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που, με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες”.

Το «κατηγορητήριο» αναφέρεται στην ημέρα όπου, όλοι εμείς, τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, προσπαθούσαμε να σταματήσουμε τον πλειστηριασμό ενός μικρού χωραφιού-οικοπέδου στο Χορτιάτη, που προσπαθούσε να αρπάξει η Τρ. Πειραιώς.

Οι δικαστικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς, οι οποίες πλέον αφορούν «ιδιώνυμο» αδίκημα, με βάση  σχετικό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, προφανώς για να λειτουργήσουν ως καταστολή του κινήματος  ενάντια στους πλειστηριασμούς, αφού η καταστολή με τα ΜΑΤ δε στάθηκε ικανή να το πετύχει.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο Γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης, είναι υπό «ομηρία» και την προεκλογική περίοδο, αφού έχει τέσσερις κλήσεις σε απολογία από το «Τμήμα Προστασίας του Πολίτη και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (!!) και την Ασφάλεια, με βαρύτατες κατηγορίες του Ποινικού Κώδικα. Διώκονται δικαστικά, αυτός και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, αλλά και άλλων συλλογικοτήτων, πολιτικών και κινηματικών, επειδή αγωνίζονταν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να αγωνίζονται, προασπιζόμενοι το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων στην κατοικία.

Η Λαϊκή Ενότητα, η οποία συμμετέχει στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς, καλεί όλους/ες την Τετάρτη 15 Μάη, στις 11.00΄π.μ. στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, για να υπερασπιστούμε το συναγωνιστή μας, και το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε σε αντιλαϊκές πολιτικές, και ειδικότερα στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων και των νοικοκυριών, που τους κτύπησε η οικονομική κρίση και κυρίως οι εννιάχρονες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που εφάρμοσαν (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας