Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα!

1240
νέα

Σε μια νέα πρόκληση – αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνοντας ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Κάτι που, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, θα μπορούσε να αποτελέσει και αιτία πολέμου.

Συγκεκριμένα, η Άγκυρα, διαμέσου του Μ. Τσαβούσογλου, αρνείται την υφαλοκρηπίδα των νησιών και μας «επιτρέπει» αυτά να έχουν μόνο χωρικά ύδατα έξι ναυτικών μιλίων!

Αυτό σημαίνει ότι μας ανακοινώνει την απόφασή της (αδιαφορεί παντελώς για το αν θα υπάρξει ελληνική αντίδραση) να προχωρήσει σε γεωτρήσεις ακόμα και έξι ναυτικά μίλια έξω από τις ακτές της Κρήτης!

«Η Ελλάδα ζει μέσα σε ένα όνειρο και πιστεύει ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν μπορεί κάθε νησί να έχει υφαλοκρηπίδα και ειδικά όταν είναι μακριά από την ηπειρωτική χώρα».

«Προσπαθούν να μας αφήσουν μόνο αυτή την κόκκινη ζώνη» είπε ο Τούρκος υπουργός, δείχνοντας τους σχετικούς χάρτες.

«Κι ενώ εμείς λέμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό, η Ελλάδα ζει μέσα σε ένα τέτοιο όνειρο. Το Καστελόριζο είναι ξεκάθαρα ορατό δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία».

Συνεχίζοντας, ο ίδιος κάλεσε τους τηλεθεατές να δουν τον χάρτη, σημειώνοντας ότι η Τουρκία «έδωσε 6 ναυτικά μίλια χωρικών υδάτων στα ελληνικά νησιά».

Δηλαδή η Άγκυρα υποστηρίζει ότι μέσα στην «γενναιοδωρία» της μας «χάρισε» και έξι ναυτικά μίλια για να… κολυμπάμε ελεύθερα. Μετά τα έξι ναυτικά μίλια, όλα ανήκουν… στην Τουρκία!

Το “μπαλάκι” της πρόκλησης βρίσκεται, πλέον, στην Αθήνα και η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να πάρει ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Θα το κάνει;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας