Νέα νίκη ΛΑΕ και κινήματος: Aνεστάλησαν δεκάδες πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας

1543
πλειστηριασμοί

Συνεχείς παρεμβάσεις Λαφαζάνης προς συμβολαιογράφο και Alpha Bank για να σταματήσει ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ανέργου με τρία ανήλικα παιδιά

Για άλλη μια φορά ο αγώνας της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών ενάντια στην αρπαγή λαϊκής κατοικίας και περιουσίας είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Οι κινητοποιήσεις, που είχαν εξαγγελθεί από τη ΛΑΕ και την «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών» κάτω από συγκεκριμένα συμβολαιογραφεία, που είχαν προγραμματίσει για σήμερα για όλη τη χώρα 600 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και περιουσιών, ανάγκασαν την πολιτική και οικονομική συμμορία που τους προωθεί να αναστείλει πολλούς από αυτούς. Ιδιαίτερα στην Αττική αυτοί που αναστάλθηκαν αφορούσαν πρώτες κατοικίες.

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑ.Ε, διοργάνωσαν και σήμερα, Τετάρτη, 27/06/2018, στην Αθήνα αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Καποδιστρίου 18, στο συμβολαιογραφείο της κυρίας Σγούρα, όπου πραγματοποιούνταν, μεταξύ άλλων, ένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας 50 τ.μ χαμηλής αξίας, άνεργου γονέα τριών παιδιών, με τιμή προσφοράς 69.000 ευρώ για χρέος 70.000 ευρώ και επισπεύδουσα την ALPHA BANK.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ Παναγιώτη Λαφαζάνη και η «Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών».

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει ψέματα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, μόνο για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα 600 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η πλειοψηφία των οποίων αφορούν ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν. Μεταξύ αυτών δεκάδες αφορούν πρώτες κατοικίες, με πρωταθλήτρια ως συνήθως στη μεγάλη ληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών της τράπεζας Πειραιώς.

Παρά, λοιπόν, τις γραβάτες και τα αξιοθρήνητα επικοινωνιακά σόου του Πρωθυπουργού οι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται και ιδιαίτερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με βάση την πρόσφατη απόφαση του EUROGROUP θα εντατικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. Μόνο στο 2018 προβλέπονται σ’ αυτή την απόφαση να γίνουν 9.500 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και στην τριετία 2019-2021 άλλοι 120.000, κανονική ληστεία δηλαδή σε βάρος του λαού.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διαμήνυσαν για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και ότι η αρπαγή λαϊκής περιουσίας και κατοικίας δεν θα περάσει. Και ότι «το κίνημα της Τετάρτης», όπως αυτό έχει ονομαστεί, δεν θα σταματήσει ούτε μέσα στο καλοκαίρι.

Δήλωση Λαφαζάνη για πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο στην Καποδιστρίου 18

 

Είμαστε στην οδό Καποδιστρίου στο συμβολαιογραφείο που βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη βαρβαρότητα, μια βρωμιά και μια απανθρωπιά.

Στο συμβολαιογραφείο αυτό εκπλειστηριάζεται αυτήν την ώρα πρώτη κατοικία ενός ζευγαριού, εκ των οποίων ο άνδρας είναι άνεργος και έχουν τρία ανήλικα παιδιά, εκπλειστηριάζεται αυτό το σπίτι για 69.000 ευρώ, ένα ευτελέστατο ποσό.

Αν ο πλειστηριασμός αυτός προχωρήσει το ζευγάρι αυτό με τα τρία ανήλικα παιδιά θα βρεθεί στον δρόμο επειδή δεν έχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Είμαστε εδώ, λοιπόν, και απαιτούμε, διεκδικούμε από τη συμβολαιογράφο να σταματήσει αυτήν την ώρα τον πλειστηριασμό ή τουλάχιστον να τον αναστείλει για να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το ζευγάρι όλα τα δυνατά νόμιμα μέσα.

Ο κύριος και η κυρία, των οποίων το σπίτι εκπλειστηριάζεται, να χρησιμοποιήσουν όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να υπερασπίσουν την πρώτη κατοικία τους.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε εδώ μέχρι να ανταποκριθεί η κυβέρνηση, η Τράπεζα και η  συμβολαιογράφος στο εύλογο αυτό αίτημα μας και να μην ”πεταχτεί” αυτή η οικογένεια στο δρόμο, κάτι το οποίο αν το πράξει, εμείς θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα, κινηματικά και νομικά, προκειμένου να υπερασπίσουμε το σπίτι αυτού του νοικοκυριού και μέσω αυτού του σπιτιού τα σπίτια όλων των νοικοκυριών, όλων των πολιτών που κινδυνεύουν από την απληστία, την λαιμαργία και την προσπάθεια καταλήστευσης της περιουσίας τους από τις τράπεζες, την κυβέρνηση και από μια χούφτα δυστυχώς επίορκων συμβολαιογράφων.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας