Νέα μέτρα των ΗΠΑ σε βάρος της οικονομίας της Κούβας

791
ηπα

Την επιβολή νέων οικονομικών περιορισμών στην Κούβα ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων, τα νέα αμερικανικά μέτρα αφορούν τον αποκλεισμό της Αβάνας από την εκμίσθωση και ενοικίαση εμπορικών αεροσκαφών, κάτι το οποίο αναμένεται να πλήξει την αυξανόμενη τουριστική αγορά της αμερικανικής χώρας.

«Η δράση αυτή στέλνει ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς της Κούβας, το οποίο πρέπει να σταματήσει αμέσως την καταστροφική συμπεριφορά εντός και εκτός Κούβας» δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

Και πρόσθεσε: «Η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δρα εναντίον του κουβανικού καθεστώτος, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει τον κουβανικό λαό και τον στόχο για ελευθερία και ευημερία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, καταδίκασε τα αμερικανικά μέτρα και έκανε λόγο για «ηθική χρεοκοπία μιας διεθνώς απομονωμένης πολιτικής που προωθεί μια διεφθαρμένη κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει λάβει μία σειρά μέτρων για την άρση της συμφωνίας Ουάσιγκτον – Αβάνας, η οποία είχε επιτευχθεί επί προεδρίας Ομπάμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας