Νέα επίθεση με οπλισμένα drones των ισλαμιστών στην ρωσική βάση Hmeymin

1440
drones

“Υπάρχει δάκτυλος των ΗΠΑ”, λένε οι Ρώσοι

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η ρωσική βάση της Hmeymim δέχτηκε επίθεση από οπλισμενα drones των ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές στην παραλιακή πόλη της Jableh, δεκάδες οπλισμένα drones έβαλαν στόχο την αεροπορική βάση Hmeymim και συγκεκριμένα την βορειοανατολική της περίμετρο θέτοντας σε συναγερμό τα ρωσικά συστήματα ασφαλείας

Σύμφωνα με τους Ρώσους όλα τα οπλισμένα drones καταρρίφθηκαν πριν μπορέσουν να προκαλέσουν ζημιά σε στόχους εντός της βάσης ή στα πέριξ αυτής.

Τα drones oπροήλθανα από την συνοικία Jisr Al-Shughour της νοτιοδυτικής Idlib.

Η Jisr Al-Shughour είναι το ίδιο μέρος το οποίο χθες ισοπέδωσε η ρωσική Αεροπορία

Η Hay’at Tahrir Al-Sham και το Turkestan Islamic Party (TIP) έχουν τον έλεγχο της Jisr Al-Shughour, κάνοντας αυτό το μέρος της Idlib ένα σοβαρό εμπόδιο για το ρωσικό Επιτελείο και τον Συριακό Στρατό

Το ρωσικό επιτελείο θεωρεί τις Hay’at Tahrir Al-Sham και Turkestan Islamic Party βασικούς υπεύθυνους των επιθέσεων της Hmeymim.

Σημειώνεται ότι πριν από 5 ημέρες σμήνος από εξοπλισμένα drones που ετοιμαζόντουσαν να καταπέσουν επί των ρωσικών μαχητικών Su-35, Su-30 κλπ. στην αεροπορική βάση Χμειμίμ, στη Λαττάκεια της Συρίας, καταρρίφθηκαν από την ρωσική Αεράμυνα.

Η νύχτα έγινε μέρα από τις συνεχείς εκρήξεις. Τα αντιαεροπορικά Pantsir S.1 «καθάρισαν» την παρτίδα και διέσωσαν την ρωσική βάση που είχε υποστεί σημαντικές απώλειες σε ανάλογη επίθεση πριν έξι μήνες.

«Τα αντιαεροπορικά συστήματα της βάσης κατέστρεψαν όλους τους στόχους οι οποίοι πετούσαν προς την βάση», ανέφερε τότε Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς, από το συμβάν.

Οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι επιχειρούν να πλήξουν την ρωσική αεροπορική βάση με drones καθώς ξέρουν ότι σε ένα ή δύο μήνες Ρώσοι, Σύροι, Ιρανοί και Τούρκοι θα ξεκινήσουν συνδυαστική επιχείρηση εναντίον τους.

Η Ιντλίμπ είναι η μόνη περιοχή που απομένει προς απελευθέρωση, τουλάχιστον η μόνη που μπορεί να απελευθερωθεί καθότι οι κουρδοκρατούμενες περιοχές θεωρούνται ότι δεν μπορούν να ανακτηθούν λόγω των Αμερικανών.

Ρώσοι και Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να μην εμπλέκονται ο ένας στα πόδια του άλλου. Το σίγουρο είναι ότι και η Δαμασκός έχει αποδεχθεί αυτή την κατάσταση και αποδέχεται την εθνική αποκατάσταση σε ένα 80-85% των εδαφών της.

Άλλωστε με βάση τα όσα έγιναν από το 2011 μέχρι σήμερα πρόκειται για επιτυχία

Πάντως πηγές στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι αυτές οι συντονισμένες επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς την βοήθεια των Αμερικανών. Οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές δεν διαθέτουν τέτοιες ικανότητες. Συνολικά αυτή ήταν η 4η επίθεση με drones στην ρωσική βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας