Νέα δολοφονική επίθεση στην Καταλονία, μετά το μακελειό με τους 14 νεκρούς. Κλιμακώνεται ο τυφλός πόλεμος του ISIS στην Δύση.

2485

Τον πιο κεντρικό δρόμο της Βαρκελώνης επέλεξε δολοφονική ομάδα του ψευδώνυμου “ισλαμικού κράτους” για να επιτεθεί με φορτηγό και να σκοτώσουν εν ψυχρώ 14 ανυποψίαστους ανθρώπους, τραυματίζοντας 150, εκ των οποίων αρκετοί σε κρίσιμη κατάσταση.
Λίγες ώρες αργότερα στην κωμόπολη Κάμπριλς, περίπου 200χλμ. από την Βαρκελώνη, 5 άντρες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρέσυραν και τραυμάτισαν πεζούς πριν να πέσουν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, με τις δύο επιθέσεις μάλλον να συσχετίζονται.
Όλα δείχνουν ότι την ίδια ώρα που το ψευδώνυμο “ισλαμικό κράτος” χάνει τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή, την ίδια ώρα κλιμακώνει ένα νέο ιδιόμορφο, πρωτοφανή, ανορθόδοξο και τυφλό είδος πολέμου στην καρδιά της Δύσης με στόχο απλούς ανυποψίαστους ανθρώπους.
Αυτό το νέο είδος του απεχθούς ανορθόδοξου πολέμου, χωρίς κανόνες και χωρίς διακριτές γραμμές,που ο ISIS έχει εξαπόλυση ενάντια σε πολίτες των Δυτικών κοινωνιών, με κανένα τρόπο δεν πλήττει τις πολιτικές ηγετικές ελίτ της Δύσης.
Αντίθετα, οι νεοαποικιακές ιμπεριαλιστικές ηγεσίες των Δυτικών χωρών  αξιοποιούν κυνικά αυτές τις τύφλες δολοφονικές επιθέσεις του ISIS για να ενισχύουν την εξουσία τους, για να συντηρητικοποιούν τους πολίτες, για να σπέρνουν τον τρόμο και τον φόβο στις Δυτικές κοινωνίες και να ενδυναμώνουν τον έλεγχο των πολιτών, τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.
Πολιτικά, για τον Δυτικό Ιμπεριαλισμό, οι επιθέσεις του ISIS συνιστούν, εκ των πραγμάτων, “βούτυρο στο ψωμί του “, αν και οι κίνδυνοι να ανατιναχτούν διασυνοριακές και κοινωνικές σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή, από την Ευρώπη ως τη Μέση Ανατολή, είναι υπαρκτοί με ενδεχόμενες εφιαλτικές παρενέργειες.
Αυτήν την ώρα Μέση Ανατολή Βόρειος Αφρική και Ευρώπη ζουν τα επίχειρα των ασύγγνωστων άπληστων πολέμων που εξαπέλυσε η Δύση τις τελευταίες δεκαετίες ενάντια στις Αραβομουσουλμανικές χώρες.
Η Ευρώπη χρειάζεται επειγόντως μια ριζική αλλαγή πορείας αν δεν θέλει σταδιακά να βυθιστεί στο χάος, στην ανασφάλεια και στους ατέλειωτους πολέμους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας