Βαρκελώνη: Ασύλληπτοι ακόμα οι δράστες της επίθεσης με τους 18 νεκρούς και τους πάνω από 100 τραυματίες

1491

Τεράστια αντιτρομοκρατική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ισπανία μετά την επίθεση με φορτηγό  σε πλήθος στη Βαρκελώνη που κόστισε τη ζωή σε 18 άτομα και τραυμάτισε άλλους 100. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Ακολούθησε, λίγες ώρες μετά τη δεύτερη επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς της Καταλονίας. Πέντε τρομοκράτες ζωσμένοι με εκρηκτικά έπεσαν πάνω σε πλήθος πολιτών στον παραλιακό δρόμο της πόλης. Κατόπιν βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικό περίπολο. Έπεσαν νεκροί και οι πέντε από τις σφαίρες των αστυνομικών. Τραυμάτισαν έξι πολίτες κι έναν αστυνομικό. Η επίθεση συνδέεται με αυτή στην Βαρκελώνη.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη. Την ώρα του χτυπήματος στην πιο γνωστή λεωφόρο της πόλης υπήρχε πλήθος τουριστών που απολάμβαναν την απογευματινή βόλτα τους. Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100, σύμφωνα με τις αρχές. Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και Έλληνες. Μια οικογένεια ήταν στο σημείο. Τραυματίστηκε η μητέρα και πιο ελαφρά τα δυο παιδιά.
Αμέσως μετά την επίθεση η αστυνομία κυκλοφόρησε τη φωτογραφία του Ντρις Ουκαμπίρ , ενός 28χρονου Μαροκινής καταγωγής, επισημαίνοντας ότι νοίκιασε ένα δεύτερο φορτηγό, που πιστεύεται ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί ως όχημα διαφυγής και στο οποίο βρέθηκαν έγγραφά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας