Νέα άγρια καταστολή διαδήλωσης-Συνέλαβαν μέχρι και τον γιο του Κουφοντίνα

545
Νέα άγρια καταστολή διαδήλωσης

Ξεπέρασε τον εαυτό του το επιτελικό κράτος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν και σήμερα σε άγρια καταστολή άλλης μιας ειρηνικής διαδήλωσης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, με χημικά, αύρες, κυνηγητό και «τυφλές» προσαγωγές, περνώντας χειροπέδες ακόμα και στον γιο του απεργού πείνας.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις είχαν δείξει από νωρίς τις προθέσεις τους, έχοντας καταστήσει το Σύνταγμα αποκλεισμένη ζώνη. Το κέντρο αστυνομοκρατείτο ώρες πριν, ενώ όσοι πλησίαζαν προς την πλατεία υποβάλλονταν σε έλεγχο.

Μόλις πλησίασαν οι πρώτες δεκάδες διαδηλωτών με το πανό υποστήριξης στον απεργό πείνας, δέχτηκαν επίθεση με χημικά, με τους αστυνομικούς να διαλύουν την κινητοποίηση, κυνηγώντας και χτυπώντας αδιακρίτως κόσμο στα στενά του κέντρου, ενώ προχώρησαν και σε αθρόες προσαγωγές.

Από το μένος των μελών της «Δράσης» δε γλίτωσε ούτε ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, που συμμετείχε στην ειρηνική διαδήλωση.

Μέσω του πεζοδρομίου της Σταδίου και της Κολοκοτρώνη απώθησαν τμήμα της διαδήλωσης προς την Κοραή, με αστυνομικούς πάνω σε μοτοσικλέτες να εμβολίζουν ομάδες πεζών και να τους ωθούν προς τα Προπύλαια, όπου τους περίμενε νέα αστυνομική έφοδος με χημικά και εκτοξευτήρες νερού, τη γνωστή πλέον «αύρα».

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών, ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών», ομάδα διαδηλωτών δέχτηκε επίθεση από μηχανοκίνητες αστυνομικές δυνάμεις στην Ακαδημίας, στο ύψος του Θεατρικού Μουσείου. Απωθώντας τον κόσμο προς την Ιπποκράτους, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με χημικά και την «αύρα», ενώ και σε αυτήν την περίπτωση έγιναν πολλές προσαγωγές.

Αυτόπτες μάρτυρες και άνθρωποι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση καταγγέλλουν ότι η επίθεση της αστυνομίας ήταν αναίτια και ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα από όσα συνέβησαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι διαδηλωτές βρίσκονταν στην πλατεία Συντάγματος και δεν είχαν προλάβει καν να ανοίξουν πανό. Οι αστυνομικοί επιτέθηκαν με χημικά σε περίπου 60 άτομα που ήταν πάνω στην πλατεία, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να κυνηγούν τους πολίτες σε όλο το κέντρο της Αθήνας, από την οδό Σταδίου ψηλά και έως την Ομόνοια και την πλατεία Κάνιγγος.

Όπως αναφέρουν οι αυτόπτες, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές, ενώ μηχανάκια της ΔΙΑΣ επιτίθενται όπου βλέπουν μικρή ομάδα ατόμων και τη διαλύουν.

Επίσης, μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκεται και μία εκπαιδευτικός, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Χτυπάει «ταβάνι» η αστυνομική προκλητικότητα

Ανεξέλεγκτα φαίνεται πλέον ότι λειτουργεί το αστυνομικό κράτος – μένει να αποδειχθεί αν λειτουργεί αυτόνομα ή με άνωθεν καθοδήγηση – με μέλη του να φτάνουν στο σημείο να παρεμποδίζουν νομικούς να επιτελέσουν το έργο τους.

Όπως καταγγέλλει ομάδα δικηγόρων που προσήλθε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (ΓΑΔΑ) για να συνδράμει νομικά τους πάνω από 20 προσαχθέντες από τη νέα άγρια καταστολή, διμοιρία που έχει στοιχηθεί απ’έξω, δεν τους επιτρέπει να εισέλθουν. Όπως μάλιστα διαμηνύθηκε στους δικηγόρους, «οι μέρες σας τελειώνουν», ενώ τους ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να μπουν στο κτίριο παρά μόνο εφόσον τους δώσει άδεια το υπουργείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας