Μόσχα: Η Ελλάδα κατέστρεψε ελληνορωσικές σχέσεις. Μάταιες ελπίδες στήριξης από ΗΠΑ

25425
ελπίδες

Ο ρωσικός Τύπος επανέρχεται  στην ελληνοτουρκική ένταση . Έτσι μετά το δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας VZGLYAD με τίτλο «Tι θα γίνει εάν εμπλακούν σε πόλεμο Ελλάδα και Τουρκία», στο οποίο η εφημερίδα ισχυρίζονταν ότι η Ρωσία θα μεσολαβήσει υπέρ της Ελλάδας, τώρα μια νέα ανάλυση από το κρατικό RIA NOVOSTI, έρχεται να δέιξει μια νέα ρωσική οπτική.

Το ρωσικό πρακτορείο θέτει το ρώτημα “εάν είναι φρόνιμο για την Ελλάδα, να επενδύει γεωστρατηγικά σε μια εξασθενημένη υπερδύναμη όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες είναι αμφίβολο εάν θα την βοηθήσουν σε μια περίπτωση ελληνο-τουρκικής σύρραξης” και προσθέτει πως τέτοιες πιθανότητες  είναι μικρές έως ανύπαρκτες.

Με τίτλο η «Ελλάδα εναντίον Τουρκίας: η Ουάσιγκτον θα βοηθήσει άραγε την Αθήνα;» η Ιρίνα Άλξνις επικρίνει την Ελλάδα για τη «σκληρή φιλοαμερικανική τροχιά» που ακολουθεί, ενώ θεωρεί ότι «οι ελπίδες των Ελλήνων στην ενεργή και αποτελεσματική τους βοήθεια από τις ΗΠΑ μπορεί και να αποδειχθούν εντελώς μάταιες».

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει καταστρέψει την παραδοσιακή ειδική σχέση, που είχε με τη Ρωσία, ακόμη και ως μόνιμο μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η συντάκτης του δημοσιεύματος εκφράζει την έκπληξή της για το τι μπορεί να ελπίζει η ελληνική ηγεσία ποντάροντας όλα της τα χαρτιά σ’ έναν υπό «εξασθένηση ηγεμόνα», δηλαδή τις ΗΠΑ.

Μάλιστα στην ανάλυση δεν λείπουν  και κάποια καυστικά σχόλια όπως: “Τι είναι πιο κωμικό για την Τουρκία η οποία για δεκαετίες κάθεται στον προθάλαμο της ΕΕ: Οι απειλές ότι δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ, ή οι δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων ότι η χώρα τους είναι έτοιμη για πόλεμο;”

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας