Μπίζνες στα καμένα-Σε εταιρεία ανεμογεννητριών Λουξεμβούργου η «αποκατάσταση» Λίμνη Ευβοίας

1178
Μπίζνες στα καμένα

Η κυβέρνηση ξεκίνησε να αναθέτει σε εταιρείες την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων στην Εύβοια, κάνοντας μπίζνες πάνω στα αποκαΐδια, όπως είχε προαναγγείλει. 

Συγκεκριμένα η εταιρεία, από το Λουξεμβούργο, «Εren Ελλάς (Eren Groupe S.A. 4, Rue Willy Goergen L-1636, Luxembourg. No TVA (ΑΦΜ): LU26 011 456)» ορίζεται «Ανάδοχος Αποκατάστασης με σκοπό την εκτέλεση του έργου “Αντιπλημμυρική προστασία για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής στην υδρολογική λεκάνη 23.27.08 ‘Συγκρότημα υπολεκανών ΝΔ Κλιτύων Κανδηλίου Όρους’ περιοχής Λίμνης Εύβοιας, προϋπολογισμού ύψους 992.222,00 ευρώ».

Στην απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ολόκληρο το έγγραφο στο τέλος του κειμένου) καταγράφονται οι εργασίες που θα εκτελεστούν.

Η εταιρεία, όπως συστήνεται μέσω της ιστοσελίδας της – και καταγράφεται από την ιστοσελίδα avgi.gr – «ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ελλάδα. Διαχειρίζεται σημαντικό αριθμό εν λειτουργία έργων, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 156,90 MW, και είναι θυγατρική της Eren Renewable Energy S.A., η οποία ανήκει στον  Όμιλο Eren Groupe S.A.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας