Μνημείο στο Παρίσι για 11εκατ. ζώα που σκοτώθηκαν στον Α’Παγκόσμιο Πόλεμο

1996
παρίσι

Με ένα μνημείο στην καρδιά της χώρας, στο Παρίσι, αποφάσισε η Γαλλία να τιμήσει όσα ζώα σκοτώθηκαν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τα ζώα που έπεσαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκτιμάται ότι ξεπερνούν τον πληθυσμό της Ελλάδας: περίπου 11 εκατομμύρια άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια, αλλά και 100.000 σκυλιά και 200.000 περιστέρια.

τα ζώα αυτά έχουν τιμηθεί σε πολλές χώρες, όπως το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και την Οτάβα. Το Παρίσι ωστόσο φαίνεται πως καθυστέρησε να ακολουθήσει το παράδειγμα.
«Στόχος μας είναι αυτά τα ζώα να αποκτήσουν εθνική αναγνώριση για τα δεινά που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου» δήλωσε στο κανάλι France 24 η Amandine Sanvisens, πρόεδρος της Ένωσης Ζώων του Παρισιού Ζοopolis.

Οι γαλλικές ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων ξεκίνησαν μια εκστρατεία για ένα τέτοιο μνημείο από τον περασμένο Μάιο, οπότε απέστειλαν επιστολή στη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό ζητώντας να κατασκευαστεί για να τιμηθεί η εκατονταετηρίδα της ανακωχής. Όμως η δημοτική αρχή της γαλλικής πρωτεύουσας απέρριψε την πρόταση τον Ιούλιο. Μετά από μήνες ασκήσεων πίεσης όμως, η υποστήριξη για το μνημείο αυξήθηκε. Όταν το θέμα επανήλθε και πάλι σε άλλη ψηφοφορία, την περασμένη Τρίτη, πέρασε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας