Μισέλ-ΕΕ: Δούρειος ίππος σε βάρος Αρμενίας-Συνάντηση Αλίγιεφ-Πασινιάν

786
Μισέλ-ΕΕ: Δούρειος ίππος

Η ΕΕ το παίζει ο Πόντιος-Πιλάτος. Διευκολύνει Τουρκοαζέρικους σχεδιασμούς ενάντια στην Αρμενία

Μετά από επικοινωνία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αλίγιεφ και Πασινιάν συμφώνησαν για μία απευθείας γραμμή επικοινωνίας σε επίπεδο υπουργών Άμυνας, αλλά και για συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της ΑρμενίαςΙλχάμ Αλίγιεφ και Νικόλ Πασινιάν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλσυμφώνησαν για μία απευθείας γραμμή επικοινωνίας σε επίπεδο υπουργών Άμυνας, για να αποτρέψουν περιστατικά, ανέφερε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ανακοίνωση.

«Κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών συνομιλιών, οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν επίσης για μία απευθείας γραμμή επικοινωνίας σε επίπεδο υπουργών Άμυνας, να λειτουργήσει ως μηχανισμός αποτροπής συμβάντων» τονίζει η ανακοίνωση.

Συνάντηση τον Δεκέμβριο στις Βρυξέλλες

Μετά το πέρας των τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Σαρλ Μισέλ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 15 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της διάσκεψης της Ε.Ε. με τους Ανατολικούς Εταίρους.

«Ο πρόεδρος Σαρλ Μισέλ πρότεινε να φιλοξενήσει τον πρόεδρο Αλίγιεφ και τον πρωθυπουργό Πασινιάν, σε συνάντηση στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Διάσκεψης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν για να συζητήσουν την κατάσταση στην περιοχή και μεθόδους για να ξεπεραστούν οι εντάσεις για έναν Νότιο Καύκασο με σταθερότητα και ευημερία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας