Μια εισαγγελέας ενάντια σε κυβέρνηση και τρόικα: Αναίρεση για Γεωργίου!

6420

Μια τολμηρή και αποφασισμένη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κ. Ξένη Δημητρίου, άσκησε σήμερα αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο απήλασσε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου από την κατηγορ’ία της ψευδούς βεβαίωσης.
Η κ. Ξένη Δημητρίου με την πράξη της δείχνει ότι, σε αντίθεση με κυβέρνηση και τρόικα, που έχουν δεσμευθεί και μάλιστα ως προαπαιτούμενο της δόσης, στην απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου για τα φουσκωμένα ελλείμματα που οδήγησαν την Ελλάδα στα μνημόνια και στην αποζημίωση του ακόμα και για τα δικαστικά έξοδα, θέλει να τιμήσει τον όρκο της και να αποδώσει δικαιοσύνη.
Η κίνηση αυτή, επίσης, της Ξένης Δημητρίου έρχεται εκ των πραγμάτων και ανεξάρτητα από προθέσεις σε πλήρη διάσταση με την άδικη και μεροληπτική οριακή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου σε βάρος της Ηριάννας και του Περικλή.
Ειδικότερα, η εισαγγελέας του ανωτάτου ποινικού δικαστηρίου άσκησε αναίρεση στο βούλευμα με το οποίο απαλλάχθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, η υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια.
Μετά την άσκηση της αναίρεσης, θα επιληφθεί το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί οριστικά εάν αναιρεθεί ή όχι το απαλλακτικό βούλευμα και οδηγηθεί σε νέα δίκη ο Ανδρέας Γεωργίου.
Ελπίζουμε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να μην αναγορεύσει εαυτόν σε Τροϊκανότερο της Τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση, εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών «νομικούς λόγους», όπως είπε (έλλειψη αιτιολογίας, κ.λπ.).
Η υπόθεση Γεωργίου απασχολεί εδώ και χρόνια τη Δικαιοσύνη -και όχι μόνο. Παράλληλα, μετά την εκ νέου, λόγω της δεύτερης αναίρεσης, επανεξέταση της υπόθεσης ως προς το έλλειμμα του 2009 και την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, ο Ανδρέας Γεωργίου δικάζεται και για παράβαση καθήκοντος, δίκη που έχει διακοπεί για το τέλος του μήνα (31 Ιουλίου 2017).
Η δεύτερη αυτή κατηγορία  αφορά  σε παραβάσεις, που αποδίδονται στον ίδιο από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ (Ζωή Γεωργαντά κ.λπ.), ότι δεν συγκαλούσε, ως όφειλε, πάντα τη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ και ότι για ένα μικρό διάστημα κράτησε, παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, και τη θέση που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Να δούμε, αν κυβέρνηση και θεσμοί θα μπορέσουν να βγάλουν ”λάδι” τον Γεωργίου για να διασώσουν την ”νομιμότητα” των μνημονίων και από το εδώλιο όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.
Θα κάνει το χρέος της η Δικαιοσύνη;
Ή θα πράξει, ό,τι απαράδεκτο έπραξε με την Ηριάννα;
Ιδού η Ρόδος…

1 σχόλιο

  1. Ἂς μὴν λέμε, τοὐλάχιστον ἐμεῖς, τοὺς δανειστὲς ῾῾θεσμούς᾽᾽

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας