Μητσοτάκης και πολιτικοί αρχηγοί: Θυμίζουν τον Τιτανικό πριν το παγόβουνο

1154
μητσοτάκης

Απολύτως ανούσιες οι μέχρι σήμερα συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών με τον Κυρ. Mητσοτάκη

Το μόνο που επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά αυτές οι συναντήσεις είναι τη γύμνια, την κενότητα, την ευτέλεια και την ανικανότητα μιας παραδομένης πολιτικής ηγεσίας της χώρας, η οποία αμέριμνη και εκτός τόπου και χρόνου δεν έχει καν αντιληφθεί τους πρωτοφανείς κινδύνους που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και κυρίως τους άμεσους κινδύνους και τις περιπέτειες που βρίσκονται μπροστά στη χώρα μας.

Και καλά ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν κατάλαβε καν το “φτύσιμο” που εδέχθη κατάμουτρα από τον “προστάτη” μας, πρόεδρο Τραμπ και επέστρεψε στην Ελλάδα πανηγυρίζοντας και από πάνω, ο αθεόφοβος. Τέτοια εθελοδουλία δεν έχει ίσως προηγούμενο στην Ελλάδα της ξενοκρατίας.

Ο χειρότερος όμως  εκ των συνομιλητών του Κυρ. Μητσοτάκη, ως εκ της θέσεως και της ευθύνης του, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, πέραν των άλλων, με τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε, έτσι ξεκούδουνα, ότι η χώρα βγήκε από τη δεκαετή οικονομική κρίση. Τόση επαφή έχει με τα πράγματα!

Ακόμα χειρότερα, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας, ως απάντηση στην “εκκωφαντική σιωπή των ΗΠΑ“, όπως την ονόμασε, απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ζήτησε από τον Κυρ. Μητσοτάκη να αναστείλει την ψήφιση της ελληνοαμερικανικής “αμυντικής συμφωνίας”, μέχρι να εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη των ΗΠΑ στην πατρίδα μας. Προφανώς, για άλλη μια φορά, ο Αλέξης Τσίπρας  δουλεύει και υποτιμά τον ελληνικό λαό επαναλαμβάνοντας την ίδια ιστορία, άλλα να λέει ως αντιπολίτευση και άλλα ως κυβέρνηση, ως φάρσα.

Πρώτον: Διότι δεν αντελήφθη ή παριστάνει ότι δεν αντελήφθη, πως δεν υπήρξε “εκκωφαντική σιωπή” από μέρους των ΗΠΑ αλλά ουσιαστική κάλυψη και στην πραγματικότητα στήριξη στον Ερντογάν, η οποία μάλιστα συνέβη κατάμουτρα μπροστά στον αμήχανο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Δεύτερον: Διότι είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που διαπραγματεύθηκε και έβαλε τα θεμέλια, στην ουσία παραχώρησε τις νέες αμερικανικές βάσεις, χωρίς να ζητήσει κανένα απολύτως αντάλλαγμα για τα εθνικά μας θέματα και την Κύπρο, απέναντι στη σωρεία των επιθετικών κινήσεων, απειλών, προκλήσεων, ταπεινώσεων, θαλάσσιων και εδαφικών διεκδικήσεων της Τουρκίας.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε θέσει εξαρχής τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα συζητούσε για τις, έτσι κι’ αλλιώς απαράδεκτες, νέες αμερικανικές βάσεις αλλά και τη διατήρηση των παλιών;

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε διακόψει τότε ως κυβέρνηση τη λειτουργία των παλιών αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα και τις συζητήσεις για την εγκατάσταση νέων, αφού οι ΗΠΑ δεν αντιτάσσοντο και τότε εμπράκτως στην τουρκική επιθετικότητα;

Πάλι τα ίδια λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας; Καμία ουσιαστική αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του; Πάλι ψεύτικα συγκεχυμένα λόγια ως αντιπολίτευση και προσκύνημα ως εξουσία;

Η Ελλάδα χρειάζεται εντιμότητα, αξιοπιστία, συνέπεια και βαθιά πατριωτική προοδευτική πολιτική που να αρμόζει σε μια ανεξάρτητη χώρα.

Δυστυχώς ένα παραδομένο και εθελόδουλο πολιτικό σύστημα εμπαίζει και περιγελά τον ελληνικό λαό, ο οποίος δυστυχώς ανέχεται την κοροϊδία και αν αυτό το πολιτικό σύστημα συνεχίσει να εξουσιάζει την χώρα με το πνεύμα υποτέλειας και φοβικότητας που το διακατέχει, η Ελλάδα πολύ γρήγορα, πέραν της οικονομικής, θα γνωρίσει και μια, ίσως ακόμα μεγαλύτερη, εθνική καταστροφή.

 

Ν.Ζ

Υ.Γ1: Πολιτικοί παρατηρητές έλεγαν περιπαικτικά ότι το μόνο ίσως που άξιζε από τη συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη ήταν οι ιατρικές συμβουλές του πρώτου για τα ταξίδια του δεύτερου. Κάτι είναι και αυτό…

Υ.Γ2: Τη μεγαλύτερη ίσως “πλάκα” είχαν οι δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη μετά τη συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος Βαρουφάκης απέδωσε την αποτυχία της συνάντησης Μητσοτάκη-Τραμπ στη λάθος συγκυρία που πραγματοποιήθηκε. Είναι πολύ δύσκολο βλέπετε να αντιληφθεί ότι στις δύσκολες συγκυρίες και όχι στις ανέφελες, φαίνονται οι σύμμαχοι και οι πραγματικές προθέσεις τους. Και δυστυχώς στις κρίσιμες στιγμές αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν έχουμε συμμάχους στα δυτικά κέντρα αλλά δούρειους ίππους.

Δυστυχώς κανένας πολιτικός αρχηγός δεν διαπίστωσε ότι η χώρα χρειάζεται μια συνολική εναλλακτική πορεία με πρώτο και κύριο πρόταγμα την εθνική της ανεξαρτησία και μια ανεξάρτητη και προοδευτική οικονομική, αμυντική και εξωτερική πολιτική που θα κινούνται πολύπλευρα και πολυδιάστατα με αποκλειστική βάση τα νόμιμα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας