Μην σκέφτεστε με τους όρους της δημοσκοπικής διατεταγμένης δικτατορίας. Φτύστε τους!

2033
metron

Νέο δημοσκοπικό επίτευγμα, τώρα, από την Public Issue, κομμένο και ραμμένο πρώτα απ’ όλα στα μέτρα της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και του ”νέου ΠΑΣΟΚ”, χωρίς φυσικά να περιθωριοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η δημοσκόπηση, χωρίς ιδιαίτερη πειστικότητα, εμφανίζει τους πολίτες αμνήμονες και νοσταλγούς, περίπου, της θαυμάσιας περιόδου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά εκεί που η δημοσκόπηση επιδεικνύει μια αξιοζήλευτη αξιοπιστία είναι όταν εμφανίζει και πετάει στα αζήτητα όλα τα δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα.
Το περίεργο είναι ότι δημοσκόπηση καταγράφει πολιτικές δυνάμεις, όπως το Ποτάμι (1%, τους ΑΝΕΛ (2%), την Ένωση Κεντρώων (2,5%) με συνολικό άθροισμα 5,5%, ενώ δεν καταγράφονται καθόλου τα ”λοιπάκόμματα με άθροισμα, πάντα κατά τη δημοσκόπηση, 7.5%.

Α.Ρ

Υ.Γ: Κάποιοι πολιτικοί κύκλοι εκδήλωναν την απορία τους για τη βροχή αυτή των απανωτών δημοσκοπήσεων.

Σχεδόν κάθε μέρα και μια δημοσκόπηση!

Έχει γεμίσει ο τόπος από δημοσκοπικές εταιρείες, οι οποίες, μάλιστα, δεν υφίστανται κανέναν έλεγχο και από πουθενά, παρά μόνο απ’ όσους τις πληρώνουν.

Προς τι, λοιπόν, το πλήθος των δημοσκοπήσεων, σε μια μη εκλογική περίοδο και οι οποίες εμφανίζουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις;

Προφανώς, γιατί οι δημοσκοπήσεις αυτές δεν επιδιώκουν να καταγράψουν αλλά να χειραγωγήσουν και να κατευθύνουν ως κοπάδι τους πολίτες σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό.

Έτσι, οι δημοσκοπήσεις αυτές παίζουν το ρόλο της αυτοεκπληρούμενης προφητείας.

Βάζουν τον κόσμο να σκέφτεται με την ”σωστήδιάταξη και ιεράρχηση των πολιτικών δυνάμεων.

Από εκεί και πέρα, τα πράγματα ακολουθούν την πορεία τους.

Μέχρι να ξεσπάσει ο ”πολιτικός σεισμός”.

Και αυτός ο ”σεισμός” κυοφορείται.

Ήδη ακούγεται υπόκωφα το μακρινό βουητό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας