Μην ακούς τι λένε αλλά κοίτα τι κάνουν

2648
δημοψήφισμα

Μην ακούς τι λένε αλλά κοίτα τι κάνουν. Με αυτόν τον κανόνα αφουγκράζονται οι κυβερνήσεις των χωρών η μία την άλλη. Και αυτός είναι ο λόγος που οι Ελληνογερμανικές σχέσεις είναι πλέον χωρίς εντάσεις. Μπορεί να λέει ότι θέλει η «αριστερή» κυβέρνηση αλλά ό,τι κάνει ευχαριστεί σε μεγάλο βαθμό τα Γερμανικά οικονομικά επιτελεία.

Μπορεί να ορίζει ως αριστερό τον εαυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτό είναι μόνο στα λόγια. Στην πράξη φιλελεύθερες, νεοφιλελεύθερες για την ακρίβεια πολιτικές ασκεί και ακολουθεί. Άρα και ως νεοφιλελεύθερος πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Δεν έχασε καμία μάχη που τον ανάγκασε να ακολουθήσει άλλο δρόμο ως ηττημένος. Δίνει επαξίως τη μάχη για την καταστρεπτική παραμονή μας στο ευρώ και για την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου.

Το πραγματικό του πολιτικό πρόσωπο αποκαλύφθηκε για μία ακόμη φορά στη περίπτωση των Γαλλικών εκλογών. Μακρόν στήριξε και στηρίζει, το αυταποκαλούμενο δήθεν κεντρώο με τις εξίσου νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις.

Ποιον; Τον Μακρόν!! Την επόμενη Φαραωνική πληγή της Γαλλίας. Που όπως ο προκάτοχός του Ολάντ, από το οποίο το πολιτικό μας σύστημα τάχα περίμενε κατευνασμό της Γερμανικής επέλασης, ανέτρεψε επί τα χείρω τις ευρωπαϊκές ισορροπίες κάνοντας τη Γαλλία αβανταδόρο και υπάκουο δορυφόρο της Γερμανίας και τη λιτότητα σκληρότερη, έτσι και ο πιθανός νέος Γάλλος πρόεδρος θα καταστεί ο διεκπεραιωτής και επικυρωτής των Γερμανικών και μόνο επιδιώξεων.

Ο Μελανσόν από την άλλη μπορεί να ήταν το ατύχημα για την ασφάλεια της ΕΕ και του ευρώ. Άσε που είναι και αριστερός. Που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι. Και για τον λόγο αυτόν δεν πήρε ούτε έναν λόγο συμπαράστασης.

Όμως δέχτηκε αιχμές, κατακρίσεις, λιβελογραφήματα, γιατί κάνει αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε όχι γιατί ηττήθηκε αλλά γιατί δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του να πράξει. «Ανόητος ή τυχοδιώκτης ο Μελανσόν;», αναρωτούνται οι πληρωμένες εγκάθετες φυλλάδες.

Αριστερός είναι η απάντηση. Και αν σας κακοφαίνεται, ξύδι.

*Ο Ζαχαρίας Παντελίδης είναι μέλος του Συντονιστικού ΛΑ.Ε Πιερίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας