Με μεσολάβηση Ρωσίας, συμφωνία κατάπαυσης πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

1073
αζερπμαϊτζάν

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν ,με την μεσολάβηση Ρωσίας,  συμφώνησαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτωβρίου, για ανθρωπιστικούς λόγους, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας.

Στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, αναφέρεται ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (23.00 ώρα Κύπρου). Κατά τη διάρκειά της θα γίνει ανταλλαγή των αιχμαλώτων και των νεκρών και από τις δύο πλευρές και θα παρασχεθεί βοήθεια στους αμάχους που βρέθηκαν εν μέσω των συγκρούσεων.

Δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας:

https://twitter.com/MFAofArmenia/status/1317538825472716801?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1317538825472716801%7Ctwgr%5Eshare_3%2Ccontainerclick_0&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FMFAofArmenia2Fstatus2F1317538825472716801widget%3DTweet

Χθες υπήρξε εκτεταμένη αναφορά για την επίθεση με πυραύλους στο Αζερμπαϊτζάν στην πόλη Γκαντσά από την Αρμενία.

Άλλη μια, σύμφωνα με πηγές κρατικών θεσμών της Αρμενίας, “στημένηεπιχείρηση προπαγάνδας από πολιτικούς κύκλους Μπακού – Άγκυρας. Στο βίντεο που ακολουθεί , εξηγεί πως υπήρξε μια και μόνο επίθεση με πυραύλους ενώ υπήρχαν απανωτές βολές από τα πυραυλικά συστήματα που θα δείτε στο βίντεο.

Επίσης στο βίντεο τίθεται και το εξής ερώτημα: Πως μετά από την επίθεση υπήρξε, χωρίς κανένα έλεγχο, αθρόα συγκέντρωση κόσμου αλλά και άλλων συνεργείων , όπως διασώστες κ.λ.π. Και αναρωτιούνται πως δεν υπήρξε εκκένωση της περιοχής με τον φόβο μιας νέας αεροπορικής επίθεσης.

Επίσης, μιας και η εικόνα περνάει πολλαπλά μηνύματα που στόχο έχουν να συγκινήσουν την κοινή γνώμη, προβλήθηκε από ΜΜΕ του ενός “έθνους -δύο κρατών” ένα σκοτωμένο παιδί που οι διασώστες έβγαλαν από τα ερείπια. Όμως, όπως ισχυρίζονται,  αυτή η εικόνα αφορά ένα οδυνηρό στιγμιότυπο της ανείπωτης επίθεσης και σφαγής που έχει υποστεί ο Συριακός λαός και η κυβέρνηση του από την Δύση και τον στρατό της ισλαμικής διεθνούς τρομοκρατίας εναντίον της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας