Με ''κλούβες'', ΜΑΤ και βια μετέτρεψαν πάλι το Ειρηνοδικείο σε Χουντοδικείο

2291
ειρηνοδικείο
Εταιρεία κοινοχρήστων επιχείρησε, χωρίς να τα καταφέρει, να βγάλει στον πλειστηριασμό 2 μικρά σπίτια φτωχών νοικοκυριών για απλήρωτα κοινόχρηστα 2.000 και 2,2 χιλ. ευρώ!!!
Άλλη μια νίκη του κινήματος

Από νωρίς το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 13/12, στο ειρηνοδικείο της Αθήνας και στους γύρω δρόμους είχαν διαταχθεί, μετά από εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ, που μαζί με πολλές αστυνομικές κλούβες είχαν δημιουργήσει ένα αδιαπέραστο και σιδερόφραχτο τείχος και δεν άφηναν να περάσει κανείς προς τον χώρο του ειρηνοδικείου, ακόμα και δημοσιογράφους, τουλάχιστον, μέχρι μια στιγμή, εκτός από τους λιγοστούς συμβολαιογράφους ”κοράκια”.

Ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος μαζί με άλλους αγωνιστές βρέθηκε στην πρώτη γραμμή και μπροστά ακριβώς από τα ΜΑΤ, μόλις μετά βίας απέφυγε την λιποθυμία και τα χειρότερα, όταν τα ΜΑΤ πίεζαν με τις ασπίδες τους για να απωθήσουν βίαια τους διαδηλωτές.
Ο Παν. Λαφαζάνης και ο Διον. Φλαμιάτος κατάγγελναν διαρκώς τον βρώμικο ρόλο των ΜΑΤ, ενώ ο Παν. Λαφαζάνης τόνιζε ότι όσα εκτυλίσσονται καταπατούν το Σύνταγμα, δεν έχουν ίχνος νομιμότητας, παραβιάζουν την δέσμευση για διαφάνεια και δημοσιότητα των πλειστηριασμών, ενώ μίλησε ξανά για ”Χούντα πλειστηριασμών”, την όποια συναποτελούν Τσίπρας, Τόσκας, Κοντονής, Ρούσκας, Τσακαλώτος.

Η σημερινή εικόνα επιβεβαιώνει γι άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τη μνημονιακή πολιτική λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων ξεπουλήματος των πάντων και αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας χέρι- χέρι με ακραίο αυταρχισμό και αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, παρά την αστυνομική τρομοκρατία, ως συνέχεια της πετυχημένης πρωινής κινητοποίησής της ΛΑ.Ε και πολιτών στον Πειραιά ενάντια σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό μικρού διαμερίσματος, έδωσε πλατύ, ενωτικό αγωνιστικό παρόν στο ειρηνοδικείο της Αθήνας. Σ’ αυτό το ειρηνοδικείο, όπου μετά από απόφαση της κυβέρνησης και της επίορκης ηγεσίας του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Αθήνας Πειραιά θα γίνονταν υποτίθεται ανώδυνοι πλειστηριασμοί μόνο από ιδιώτες σε ιδιώτες, είχαν προγραμματιστεί, μεταξύ άλλων, να γίνουν και 2 πλειστηριασμοί από μεγάλη εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων σε μικρά διαμερίσματα λαϊκών νοικοκυριών για χρέη, άκουσον – άκουσον, 2.000 μέχρι 2.200 ευρώ, τις οποίες το κίνημα, μάλλον, απέτρεψε.

Απ’ ότι ανακοινώθηκε λόγω της παρουσίας και της πίεσης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, αναβλήθηκαν όλοι οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι, ακόμα κι αν γίνονταν, θα ήταν παράνομοι λόγω της μη τήρησης της συνταγματικής αρχής της δημοσιότητας, που παραβιάστηκε κατάφωρα από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η είδηση αυτή της αναβολής χρειάζεται περαιτέρω διασταύρωση.

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, και με τη σημερινή απογευματινή αγωνιστική του κινητοποίηση, κατέστησε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, για να μην περάσει η αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Έστειλε, επίσης, νέο ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, τη μνημονιακή αντιπολίτευση, τους τραπεζίτες και τα ”κοράκια ότι δεν το φοβίζουν ούτε η αστυνομική βία και καταστολή, ούτε τα χημικά, ούτε η λάσπη και η συκοφαντία του από όλο το μνημονιακό, πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο, ούτε οι απειλές της κυβέρνησης για θέσπιση ως ιδιώνυμου αδικήματος της ακύρωσης από μέλη του κινήματος των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στην κινητοποίηση έδωσε το αγωνιστικό παρών μπλοκ αγωνιστών της ΛΑ.Ε, αλλά και του ”ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, και φυσικά εκατοντάδες πολίτες.

ειρηνοδικειο1

Eirhno IMG_20171213_161029

ειρηνοδικείο3 ειρηνοδικείο5 ειρηνοδικείο6 Ειρηνοδικείο7

IMG_20171213_151758

pleistiri1 pleistiri2 pleistiri3 pleistiri4 pleistiri5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας