Με διαδήλωση διαμαρτυρίας “υποδέχτηκαν” τον Ξανθό στην Καρδίτσα

1214
διαδήλωση

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Καρδίτσα, κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο νοσοκομείο της πόλης.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν σωματεία εργαζομένων και άλλοι μαζικοί φορείς, σε ψήφισμα των οποίων αναφέρεται ότι “ακόμη και στο νοσοκομείο του Νομού, οι υπηρεσίες για την Υγεία των οικογενειών συνεχώς υποβαθμίζονται και συρρικνώνονται.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες οικογένειες αναγκάζονται να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ξοδεύοντας από το υστέρημά τους. Ταυτόχρονα, έχουν πληθύνει στο Νομό οι ιδιωτικές κλινικές αποκατάστασης και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Στους γειτονικούς νομούς, όπου απευθύνονται οι κάτοικοι του Νομού μας, τα ιδιωτικά μαιευτήρια και οι πολυκλινικές τρίβουν τα χέρια τους για να βγάλουν κέρδη από την ασθένεια του λαού και των παιδιών του”.

Ο υπουργός Υγείας, επισκέφτηκε την 1η ΤΟΜΥ που είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη, αφού έχει ελάχιστο προσωπικό και το νοσοκομείο όπου η Παιδιατρική π.χ. εφημερεύει με μετακινούμενους γιατρούς από άλλους νομούς και η Μαιευτική κλινική δεν μπορεί να κάνει τοκετούς, καθώς πέρα από την έλλειψη γιατρών, δεν λειτουργεί η αίθουσα τοκετών γιατί είναι χαλασμένο το σύστημα θέρμανσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας