Μετά τον Αμυρά εκτός Ποταμιού και ο Ψαριανός. Ολοταχώς για ΝΔ!

1099
ψαριανός

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, την αποχώρησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε και ο Γρηγόρης Ψαριανός με ανάρτησή του στο facebook.

Και οι δυο, ως έτοιμοι από καιρό, βαίνουν ολοταχώς προς τη ΝΔ.

Ξαφνικά, μετά την κατάρρευση του Ποταμιού και οι δυο ανακάλυψαν πόσο σωτήριες είναι οι αρχές, οι αντιλήψεις και το πρόγραμμα της ΝΔ.

Ρε, τι κάνουν οι βουλευτικές καρέκλες.

Όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν.

Για μια βουλευτική θέση οι διάφορες μετριότητες είναι ικανοί να προσκυνήσουν και το διάολο.

Και ύστερα μου λέτε πως έφτασε σε τέτοιο κατάντημα η χώρα.

Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα!

Και μια λεπτομέρεια: Να δείτε που θα επιβραβευτούν και από πάνω με τον σταυρό των πολιτών για την καρεκλομεταπήδηση τους.

Έτσι, για να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι το ψάρι δεν βρωμάει μόνο από το κεφάλι αλλά ότι και οι πολίτες έχουν την δική τους ευθύνη με τις επιλογές τους για τον κατήφορο της χώρας.

Κ.Μ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Ψαριανός λέει:

«Λοιπόν Φίλοι μου,

σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς.

Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα
Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας.

Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β’ Αθήνας
με Το Ποταμι
Ανεξάρτητος από σήμερα».

Νωρίτερα, την ανεξαρτητοποίησή του από το Ποτάμι ανακοίνωσε ο Γιώργος Αμυράς, επικαλούμενος τη διαφωνία του με την θετική στάση που έχει υιοθετήσει ο Σταύρος Θεοδωράκης κι άλλα στελέχη του κόμματος απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, διαλύοντας ουσιαστικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως οι δυο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές είχαν προαναγγείλει αυτή την κίνησή τους από το  Σάββατο, δυο μέρες μετά τη συνεδρίαση του Πολτικού Συμβουλίου του κόμματος, κατά την οποία φέρεται να είχαν δεσμευθεί πως δεν θα άνοιγαν τημ «πόρτα της εξόδου».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Αμυρά αναφέρει:

Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Ποτάμι: Στο «δεξιό» πάνθεον διεκδικεί να μπει ο Γιώργος Αμυράς

Αιχμές εναντίον του Γιώργου Αμυρά αφήνει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Όπως αναφέρει μάλιστα ο ίδιος διαβεβαίωνε στελέχη του κόμματος πριν από λίγες μέρες ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ένα τέτοιο βήμα. Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο κύριος Αμυράς διεκδικεί να μπει στο «δεξιό πάνθεον» ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως αναφέρει:

«Ο Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι.

Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο «δεξιό» πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Όπως αντιστοίχως γράφτηκε στο «αριστερό» πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους. Ειδικά ο κ.Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης «ορκιζόταν» στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. «Εγώ δεν είμαι Δανέλλης», έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμη μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας