Μερικά πράγματα δεν καταπίνονται

1486
διαστροφές
Ο συγχρωτισμός με τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση δεν είναι ποτέ αθώος: έχει συνέπειες που δεν πρέπει να υποτιμώνται και ευθύνες που δεν παραγράφονται.
Πριν από τρία χρόνια, την βραδιά των εκλογών του Γενάρη του 2015, ένα “τάγμα εφόδου” της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής βγήκε από το λαγούμι του και επιτέθηκε σε μέλη αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων του Κερατσινίου.
Διόλου τυχαία οι επιτελείς της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αποφασίσει να χτυπήσουν σε ένα χώρο που απέχει μόλις λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο σχολείο που είχε φοιτήσει και ο Παύλος.
Η επίθεση των περίπου 15 φασιστών, με κράνη, σιδερογροθιές και λοστούς, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις από τους πολίτες που υπερασπίστηκαν το σχολείο και τη δημοκρατία.
Χτες, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά έκρινε ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ως φυσικό αυτουργό της επίθεσης σε 3 από τους 4 παθόντες, τον χρυσαυγίτη Θόδωρο Κολιογιάννη και του του επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με τριετή αναστολή.
Ένοχος μεν αλλά ελεύθερος δε, λόγω της καταδίκης με αναστολή, ο Κολιογιάννης μπορεί πλέον να ξαναφορέσει την μαύρη στολή των ταγμάτων εφόδου, να πάρει το κράνος στο ένα χέρι, το λοστάρι στο άλλο, και να δώσει μαζί με τα άλλα μέλη της νεοφασιστικής συμμορίας το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα.
Οι σιδερογροθιές θα μείνουν βέβαια στο σπίτι, γιατί οι σιδερογροθιές δεν είναι το κατάλληλο αξεσουάρ για όσους βρίσκονται έξω με αναστολή, τα λοστάρια θα ντυθούν με γαλανόλευκα πανιά, ώστε ο τραμπούκικος εξοπλισμός να παριστάνει το… σημαιάκι, αλλά η ουσία δεν θα αλλάξει: Οι χρυσαυγίτες θα είναι εκεί και θα παριστάνουν τους πατριώτες, προπηλακίζοντας καθ΄οδόν όποιους δεν γουστάρουν. Τους μετανάστες, τους δεξιούς που είναι μεν δεξιοί αλλά δεν είναι τόσο δεξιοί ώστε να έχουν την έγκρισή τους, τους βουλευτές που δεν είναι δικοί τους, και γενικά όλους όσους έχουν φάτσες που δεν είναι της αρεσκείας τους.
Γιατί αυτό κάνουν όποτε βγαίνουν στους δρόμους. Και γιατί αυτό έκαναν και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. Άλλοτε οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι και άλλοτε “άγνωστοι” με καλυμμένα πρόσωπα για τα μάτια του κόσμου, προπηλάκισαν, επιτέθηκαν, έβαλαν φωτιές, βεβήλωσαν μνημεία.
Και αυτές οι πράξεις έγιναν μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες και γνώρισαν μεγάλη δημοσιότητα, ώστε σήμερα όλοι μας, και εμείς που δεν ήμασταν και πολύ περισσότερο αυτοί που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, να γνωρίζουμε καταλεπτώς τι είπαν και τι έκαναν, τι ήθελαν να πετύχουν, και τι κατάφεραν, επειδή οι άλλοι, οι πολλοί, τους ανέχτηκαν.
Καθαροί λογαριασμοί να εξηγούμαστε: Τώρα πλέον, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Κανείς μητροπολίτης και καμιά προσωπικότητα δεν μπορεί να δηλώσει ότι αλλιώς τα φανταζόταν και αλλιώς του προέκυψαν. Και κανένα κόμμα και κανείς πολιτικός δεν μπορεί να ισχυριστεί μετά ότι δεν γνώριζε.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας