Μεξικό σε απειλές Τραμπ: Δεν σχεδιάζουμε μέτρα περιορισμού των μεταναστευτικών ροών

749
μεξικό

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την κυβέρνηση του Μεξικού πως αν δεν λάβει άμεσα μέτρα, θα κλείσει τα νότια σύνορά του. Δεν δρούμε με βάση απειλές απάντησε το Μεξικανικό ΥΠΕΞ.

Η μεξικανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να υιοθετήσει ειδικό πλάνο για να περιορίσει τα καραβάνια μεταναστών που κινούνται από την Κεντρική Αμερική προς τις ΗΠΑ, ξεκαθάρισε η υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, Όλγα Σάντσεθ Κορδέρο. Επεσήμανε ωστόσο ότι οι αρχές της χώρας θα ρυθμίζουν την διαδικασία.

«Όχι, σχεδιάζουμε να ρυθμίζουμε και να διασφαλίζουμε την ασφάλεια», είπε η Κορδέρο σε δημοσιογράφους απαντώντας στο ερώτημα εάν το Μεξικό θα υιοθετήσει ένα ειδικό σχέδιο περιορισμού των μεταναστευτικών ροών.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, μόνο τον περασμένο Φεβρουάριου, περισσότεροι από 76.000 μετανάστες που εισήλθαν στο Μεξικό και προσπάθησαν να φτάσουν στις ΗΠΑ συνελήφθησαν και τον Μάρτιο ο αντίστοιχος αριθμός αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000.

Η υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ δεν σκοπεύει να στρατιωτικοποιήσει το βόρειο σύνορο της χώρας για να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι πιθανότατα θα κλείσει αυτή την εβδομάδα τα σύνορα με το Μεξικό, εάν η χώρα δεν λάβει μέτρα για την παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι το Μεξικό μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Μαρσέλο Εμπράρντ απάντησε στην προειδοποίηση Τραμπ πως η χώρα του δεν δρα με βάσει απειλές.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι επιταχύνει την ανάπτυξη 750 αξιωματούχων της συνοριοφυλακής στα σύνορα με το Μεξικό, ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της εισροής μεταναστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας