Μεξικό. Πτώση αεροσκάφους με 85 τραυματίες

1087
Μεξικό

Αεροσκάφος της εταιρείας Aeroméxico που θα εκτελούσε πτήση από την πόλη Ντουράνγκο προς το Μεξικό συνετρίβη, ενώ μόλις είχε απογειωθεί, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 85 επιβαίνοντες σε αυτό, πάντως δεν σκοτώθηκε κανείς, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Το αεροσκάφος, τύπου Embraer 190, έκανε αναγκαστική προσγείωση αμέσως μετά την απογείωσή του περί τις 16:00 (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), με 97 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος στην καμπίνα των επιβατών, ανέφερε ο μεξικανός υπουργός Μεταφορών Χεράρδο Ρουίς Εσπάρσα.

«Κανένας δεν έχασε τη ζωή του στο ατύχημα της πτήσης AM2431», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ντουράνγκο, Χοσέ Αϊσπούρο.

Κατά τον πρώτο απολογισμό, «υπάρχουν περίπου 85 τραυματίες», είπε εκπρόσωπος της πολιτειακής Πολιτικής Προστασίας, ο Αλεχάντρο Καρδόσα. Ορισμένοι έχουν υποστεί «σοβαρές κακώσεις», πάντως οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι «επιπόλαιοι», διευκρίνισε.

Ωστόσο το πολιτειακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «κρίσιμη» κατάσταση.

Σαράντα επτά άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ οι υπόλοιποι μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από χαλάζι και ισχυρό μετωπικό άνεμο καθώς απογειωνόταν και οι χειριστές του αποφάσισαν να κάνουν αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με τον Καρδόσα, ο οποίος ανέφερε ότι “εκδηλώθηκε φωτιά μετά την αναγκαστική προσγείωση που έκαναν οι πιλότοι, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν άνθρωποι με εγκαύματα» που να είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με επιβάτες, η ορατότητα ήταν πολύ κακή ήδη από πριν από την απογείωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας