Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσ/νίκη (ΔΕΘ) ενάντια στα νέα ψέματα Τσίπρα για νέο ''success story'' και τις μνημονιακές πολιτικές. ΛΑ.Ε: Εγνατίας κ Αγ. Σοφίας, 5:30μμ

2322
ΔΕΘ

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοισυνταξιούχοιφοιτητές, επαγγελματίες και αγρότες θα ενώσουν τη φωνή τους διαδηλώνοντας δυναμικά σήμερα και αύριο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ενάντια στις αδιέξοδες και ανθρωποκτόνες πολιτικές των Μνημονίων και της σημερινής μεταλλαγμένης μνημονιακά κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πολιτικές που συνεχίζουν να οδηγούν την ελληνική κοινωνία στην φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, την απελπισία και τη χώρα στην καταστροφή.
Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ανεβαίνει στη ΔΕΘ, για να  παρουσιάσει αφενός το νέο, μετά την επίσκεψη Μακρόν, ιδιοκτησιακό του μνημονίου ρόλο του και αφετέρου το νέο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης», θέλοντας να αντιμετωπίσει τη συνεχώς διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και να σπείρει στο λαό νέες αυταπάτες.
Όμως, το νέο κυβερνητικό παραμύθι δεν θα βρει πρόθυμους αποδέκτες, γιατί τα αδιέξοδα στην οικονομία  και ηεξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζονται, ενώ το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος αυξάνονται. Ο «κόφτης»μισθών-συντάξεων-κοινωνικών δαπανών είναι πάνω από τα κεφάλια των λαϊκών νοικοκυριών. Δανειστές και Μεγαλοεργοδοσία απαιτούν και άλλο εργατικό-λαϊκό «αίμα».
Η κυβέρνηση, είναι σίγουρο και το ομολογεί δια στόματος Πρωθυπουργού δημοσίως και ευθέως, ότι θα υποχωρήσει και πάλι στις απαιτήσεις των δανειστών στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης για κατεδάφιση των προνοιακών, κοινωνικών και οικογενειακών επιδομάτων και, περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών – και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος -, αφού δεν θέλει να έχει εναλλακτική πρόταση στα μνημόνια, που να περιλαμβάνει ως βασική προϋπόθεση την έξοδο από την ευρωζώνη.
Οι επικεφαλής των κομμάτων της μνημονιακής αντιπολίτευσης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) – και κυρίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης – θ’ ανέβουν τις επόμενες ημέρες στη ΔΕΘ, προκειμένου να αποδείξουν σε όλους ότι είναι πιο γνήσιοι «μνημονιοφύλακες» από τον Πρωθυπουργό, που ουσιαστικά έχει υπερφαλαγγίσει στην πράξη την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους.
Η αυλαία των κινητοποιήσεων εργαζομένων και Συνδικάτων στη ΔΕΘ άνοιξε την Παρασκευή 8/9 με τους υγειονομικούς και την ΠΟΕΔΗΝ με πορεία που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και αντιμετωπίστηκε με αστυνομικό αυταρχισμό. Επίσης με την κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, στις 11:00 το πρωί ενάντια στο προωθούμενο ξεπούλημά της.
Επίσης την Παρασκευή στις 6μμ το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη έγινε πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί κλπ).
Το Σάββατο 10/9 θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι κεντρικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Συγκέντρωση της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ  στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν την ίδια ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την ίδια ώρα σε συγκέντρωση στην Καμάρα.
Η αγωνιστική προσυγκέντρωση της ΛΑΕ, στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 10/9, θα γίνει στις 5.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας. Σε αυτή θα συμμετέχει μεγάλο κλιμάκιο μελών του Πολιτικού Συμβουλίου της με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και στελέχη, μέλη και φίλοι της παράταξης, ενώ καλούνται να δώσουν το παρόν στην προσυγκέντρωση που είναι ανοικτή όλοι οι εργαζόμενοι και πολίτες που θέλουν να στείλουν μήνυμα ανατροπής της σημερινής καταστροφικής μνημονιακής τάξης στη χώρα. Στην ίδια προσυγκέντρωση θα συμμετέχει, η ΟΚΔΕ, και πολλές κινηματικές συλλογικότητες.
Μετά τις συγκεντρώσεις θα ακολουθήσουν πορείες, οι οποίες στην πράξη, δηλαδή στους δρόμους, θα πρέπει αποτελέσουν ένα μεγάλο ποτάμι διαδηλωτών, που θα καταλήξει στην πλατεία της ΧΑΝΘ, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από το συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” της ΔΕΘ, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.
Η παρουσία λαού και ιδιαίτερα νεολαίας, που ήδη από την Παρασκευή αλλά και σήμερα Σάββατο συρρέουν στη Θεσσαλονίκη με ειδικά ναυλωμένο από τα συνδικάτα τρένο, πούλμαν, και αυτοκίνητα, αναμένεται να είναι μαζική και δυναμική.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές ξεπερνούν τις 3.500, και φροντίζουν με εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας τους να κάνουν αισθητή την παρουσία της στους δρόμους της πόλης και σε κομβικά σημεία γύρω από τη ΔΕΘ δημιουργώντας το ανάλογο κλίμα αστυνομοκρατίας.
Οι διαδηλωτές, όμως, δείχνουν αποφασισμένοι να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα νέα μνημονιακά μέτρα λεηλασίας των συντάξεων και συνολικά λαϊκών εισοδημάτων και στην προωθούμενη εργασιακή και ασφαλιστικη κατεδάφιση της κυβέρνησης, όλου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου της χώρας, των δυνάμεων του κεφαλαίου και των δανειστών.
Ο λαός και η νεολαία με τη μαζική και δυναμική παρουσία τους στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, μπορούν και πρέπει να τις μετατρέψουν σε αφετηρία για ένα «θερμό» κινηματικά φθινόπωρο για την κυβέρνηση, τους δανειστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, και νικηφόρας αντεπίθεσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της αναγκαία όσο ποτέ συμπαραταγμένης Αριστεράς, για την αντιμνημονιακή ανατροπή και μία εναλλακτική θετική διέξοδο για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη χώρα μας.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας