Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης για λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ.

3237
αδεδυ

Πολύς κόσμος, ιδιαίτερα νέοι και νέες, πλημμύρισαν την Λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στη Βουλή σε μια αγωνιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ., με αίτημα την αθώωση και την λευτεριά της.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αριστερές δυνάμεις, πολλές συλλογικότητες και κόσμος από τον αναρχικό και «αντιεξουσιαστικό» χώρο.
Το παρόν έδωσε μπλοκ της ΛΑ.Ε, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και με πανό που έγραφε «Λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ. – Όχι στην κρατική καταστολή».
Η παράταση της κράτησης της αποδεδειγμένα αθώας Ηριάννας Β.Λ. στη φυλακή θα συνιστούσε άλλο ένα μεγάλο δικαστικό σκάνδαλο, το οποίο ελπίζουμε να μη συμβεί την Δευτέρα στην Ευελπίδων.
Πανό ΛΑΕ Σύνταγμα

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενο για τη φυλάκιση της Ηριάννας. “Εμείς επιλέγουμε με ποιούς θα ζήσουμε, στις 17/7 παίρνουμε την Ηριάννα πίσω” γράφουν οι διαδηλωτές.
Στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και μπροστά στο κτίριο της Βουλής βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής πλήθος κόσμου για να εκφράσει την συμπαράστασή του στην Ηριάννα Β.Λ. και να εκφράσει την αντίθεσή του στην ποινή φυλάκισης που της επιβλήθηκε πρωτόδικα.
Η απόφαση, που καθαρογράφηκε το πρωί της Παρασκευής, καταδικάζει την 29χρονη Ηριάννα, υποψήφια διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς αναστολή ποινής.
Είχε συλληφθεί κατηγορούμενη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» επειδή διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση. Αν και ο σύντροφος της αθωώθηκε από το πρωτόδικο Δικαστήριο, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.
Μέχρι σήμερα, η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει κύμα συμπαράστασης με βιολόγους και βιοεπιστήμονες να έχουν δημοσιεύσει επιστολή, σύμφωνα με την οποία τα στοιχεία με βάση τα οποία καταδικάστηκε η Ηριάννα είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενα.

Τα πανό που άπλωσαν στην πλατεία Συντάγματος οι συγκεντρωμένοι, γράφουν “Εμείς επιλέγουμε με ποιούς θα ζήσουμε, στις 17/7 παίρνουμε την Ηριάννα πίσω” ενώ υπάρχει αναρτημένο πανό και στα αγγλικά. Παράλληλα στους συγκεντρωμένους μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, ενώ από μικροφωνική επαναλαμβανόταν το ιστορικό της καταδίκης της 29χρονης.

Παρόντες είναι μεταξύ άλλων και άνθρωποι της Αριστεράς και του καλλιτεχνικού χώρου, ενώ στην πλατεία εμφανίστηκαν και οι πρώην υπουργοί Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από μερίδα των συγκεντρωμένων και αποχώρησαν.
Την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου, στο Συμβούλιο Εφετών, είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Ηριάννα και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
12
19 23 26 29 30 33 36 37 38 39

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας