Μεγάλη πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής

1855
Καλύβια

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Καλυβίων Θορικού Αττικής.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, όπου πνέουν δυνατοί άνεμοι.
Η φωτιά ξεκίνησε ως αγροτοδασική στη διασταύρωση των οδών Τενέδου και Ιόλης και επεκτάθηκε λόγω των ανέμων εντάσεως τουλάχιστον πέντε μποφόρ προς τη λεωφόρο Αναβύσσου, από όπου πέρασε με κατεύθυνση προς το Λαγονήσι.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος. Από την πλευρά της δημοτικής Αρχής γίνεται έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι στα σπίτια τους και να μην εμποδίζουν με άσκοπες μετακινήσεις τα οχήματα της Πυροσβεστικής που κατευθύνονται στην περιοχή.
Η πυρκαγιά έχει πλησιάσει κοντά σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά σύμφωνα με όσα τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον.
Η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κατεύθυνσή της είναι προς τη Σαρωνίδα.
Σε επιφυλακή οι δήμοι Βούλας Βάρης Βουλιαγμένης και Λαυρεωτικής.
Παράλληλα, αρκετοί κάτοικοι που διαθέτουν εξοχικά στην περιοχή, σπεύδουν προς τα εκεί με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση στους γύρω δρόμους.
Στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 82 πυροσβέστες με 30 οχήματα, οκτώ οχήματα εθελοντών, 12 ΟΤΑ, 20 άτομα πεζοπόρο, πέντε ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο συντονιστικό, καθώς και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Πυρκαγιά και στα Ιωάννινα
Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ζίτσα του νομού Ιωαννίνων. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο και τρία αεροσκάφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας