Μεγάλη παναττική συγκέντρωση συνταξιούχων και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

1443
συγκέντρωση

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε στην κινητοποίηση και δήλωση Παν. Λαφαζάνη

Δυναμική, μαζική και ενωτική παναττική κινητοποίηση πραγματοποίησαν στην Αθήνα σήμερα 8 Μαρτίου 2018 χιλιάδες συνταξιούχοι ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων και Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

Με σύνθημα «Ανθρώπινες συντάξεις και δωρεάν Υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» οι χιλιάδες συνταξιούχοι πορεύτηκαν στο υπουργείο Εργασίας, έξω από το οποίο πραγματοποίησαν συγκέντρωση. Η κινητοποίηση των συνταξιούχων ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Οι ομιλητές της συγκέντρωσης μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι οι συνταξιούχοι αντιπαλεύουν το νέο σφαγιασμό των συντάξεων με τον «επανυπολογισμό» και την «προσωπική διαφορά», που προβλέπει ο νόμος 4387/2016. Δεν αντιμετωπίζουν ως «περασμένα ξεχασμένα» όσα αφαίρεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις, τα δώρα, την Υγεία και ότι διεκδικούν την ανάκτηση των μεγάλων απωλειών τους.

Επίσης, υπογράμμισαν ότι απαιτούν από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση, με πολιτική απόφαση, στο πρόβλημα των αυθαιρέτων και παράνομων περικοπών στις συντάξεις που έχουν επιβληθεί πέραν των όσων προβλέπουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να αποδοθούν στους δικαιούχους τα ποσά που παρακρατήθηκαν παράνομα, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη, που συνοδευόταν από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας (Π.Γ.), Δημήτρη Στρατούλη, Γιάννη Δούκα, Δέσποινα Σπανού και και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Χρήστο Παπαδέα και Τάσο Μαυρόπουλο.

ΔΗΛΩΣΗ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Ο Π. Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έκανε την εξής δήλωση:

Χαιρετίζω τη σημερινή μεγάλη και ενωτική συγκέντρωση και πορεία των συνταξιούχων της Αττικής. Η ΛΑΕ στηρίζει ολόψυχα τους αγώνες τους ενάντια στις παλιές και νέες μνημονιακές επιθέσεις, στις συντάξεις και στην κοινωνική ασφάλιση.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα, ψηφίζοντας και συνεχίζοντας να εφαρμόζουν απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές, ουσιαστικά κατεδάφισαν τις συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υπονόμευσαν την δημόσια κοινωνική ασφάλιση και οδήγησαν τους συνταξιούχους -.ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους- σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Η προωθούμενη από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, από 1/1/2019, νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων με την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, καθώς και η προωθούμενη οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, θα αποτελέσουν διαρκές πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος των συνταξιούχων, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε οικονομική ”ευθανασία”.

Το δόγμα “σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν”, που εφαρμόζουν ενάντια στους συνταξιιούχους, σκοτώνει πρώτα απ’ όλα την χώρα, την οικονομία και το μέλλον της νεολαίας.

Υπάρχει εναλλακτική λύση για την στήριξη συντάξεων και μισθών και αυτή η εναλλακτική λύση απαιτεί την ρήξη με την ευρωζώνη και το νεοφιλελευθερισμό στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης και παραγωγικού κοινωνικού μετασχηματισμού από ένα μέτωπο όλων των ριζοσπαστικών αριστερών προοδευτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

IMG_20180308_105825

IMG_20180308_105829

IMG_20180308_105745

IMG_20180308_110215

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας