Μεγάλη επιτυχία περιοδειών ΛΑ.Ε με Στρατούλη–Κανταρά σε Ημαθία–Πιερία

1586
ημαθία

Την Ημαθία επισκέφθηκαν την Παρασκευή 1 Μαρτίου τα μέλη της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης και Τάσος Κανταράς.

Τα δύο μέλη της ΠΓ της ΛΑΕ, συνοδευόμενα από κλιμάκιο της Ν.Ε. Ημαθίας της ΛΑ.Ε., αποτελούμενο από τους Θανάση Αποστολόπουλο, Δέσποινα Μαργαρίτη – Ανδρεάδου, Κώστα Φαρμάκη, Δημήτρη Δέλλα, Κώστα Ορφανίδη επισκέφθηκαν το πρωί το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και το ΕΕΕΕΚ στην Αλεξάνδρεια, ενώ στη συνέχεια περιόδευσαν στην αγορά της Βέροιας, όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με δεκάδες εμπόρους, που τους υποδέχτηκαν θερμά, και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κ. Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου.

Το μεσημέρι παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου ανακοίνωσαν τη στήριξη της ΛΑ.Ε. στην υποψηφιότητα της Δέσποινας Χαραλαμπίδου ως Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνδυασμό «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία», και ανακοίνωσαν ότι ο Θανάσης Αποστολόπουλος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, που θα συγκροτηθεί από αγωνιστές/στριες του αριστερού και του δημοκρατικού αντιμνημονιακού χώρου.

Ο Δημήτρης Στρατούλης ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος κατ αρχή στην επίσκεψή του στο κέντρο «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια. Αναφέρθηκε θετικά στο έργο που γίνεται εκεί από το Σύλλογο γονέων ΑμεΑ και τους εκπαιδευτικούς και εργαζομένους, Στην έλλειψη κρατικής στήριξης, την καθυστέρηση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια αλλά και το όμορφο κασκόλ που έπλεξαν και του χάρισαν τα εκπαιδευόμενα παιδιά με αναπηρίες.

Κατόπιν αναφέρθηκε στην απογοητευτική εικόνα, που παρουσιάζει η αγορά της Βέροιας, που του περιέγραψε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσιπουρίδου, λόγω της μειωμένης αγοραστικής δύναμης, αφού καταναλωτές χωρίς λεφτά σημαίνει επαγγελματίες και έμποροι χωρίς δουλειά, των μεγάλων φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων του εμπορικού κόσμου, της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης μεγάλων εμπορικών αλυσίδων και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, που ζημιώνει στους μικρομεσαίους επαγγελματίες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αγώνες της ΛΑ.Ε. για την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Παρά τις διώξεις σε βάρος του Γραμματέα της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη και δεκάδων στελεχών μας, δεν θα φοβηθούμε», τόνισε, ενώ τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας, και η βαθειά σεισάχθεια (διαγραφή) χρεών των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και των μικρομεσαίων εμπόρων, επαγγελματιών και αγροτών.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε τις πολιτικές της όχι αριστερές αλλά καραδεξιές, που ούτε η ΝΔ θα μπορούσε να εφαρμόσει, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ΛΑ.Ε. είναι να πείσει το λαό ότι οι πολιτικές αυτές δεν είναι μονόδρομος. Εξήγησε, επίσης, τους λόγους, για τους οποίους η ΛΑΕ είναι αντίθετη με τη συμφωνία των Πρεσπών. Κατάγγειλε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας στο εμπάργκο κατά της Ρωσίας, το οποίο, εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών, οδήγησε σε καταστροφή τους αγρότες σε ολόκληρη τη Μακεδονία.

«Στόχος της ΛΑ.Ε., με τις συνεργασίες που θα κάνουμε, είναι να μπει ισχυρή στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Είμαστε μία ενωτική δύναμη που δεν συμβιβάστηκε, δεν οπισθοχώρησε, δεν επιλέξαμε τα υπουργιλίκια, τα βουλευτιλίκια και τις καρέκλες και επιλέξαμε να μείνουμε συνεπείς σε αυτά που λέγαμε στον ελληνικό λαό. Αποδείξαμε την συνέπεια και την αγωνιστικότητά μας».

Στην τοποθέτησή του ο Τάσος Κανταράς ανέφερε πως μαζί με τον καλό καιρό της Βέροιας συνάντησαν και θερμούς ανθρώπους και παρουσίασε τις προτεραιότητες της ΛΑΕ για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το κλιμάκιο της ΛΑ.Ε. περιόδευσε στα χωριά των Πιερίων και κατέληξαν στα Ριζώματα, όπου ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ημαθία, με ομιλίες στα καφενεία αλλά και με προγραμματισμένη ομιλία με ιδιαίτερη μαζικότητα στο ΚΑΠΗ του χωριού.

Το Σάββατο, 2/3, τα δύο μέλη της ΠΓ της ΛΑΕ, επισκέφτηκαν την Κατερίνη. Συνοδευόμενα από κλιμάκιο της Ν.Ε. Πιερίας της ΛΑ.Ε., αποτελούμενο από τους Νίκο Παντελιάδη, Ρούλη Παντελίδη και Σωτηρία Πουζουκλίδου περιόδευσαν στη Λαϊκή Αγορά, ενημέρωσαν τους παραγωγούς, εμπόρους και πολίτες για τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας.

Ακολούθησε περιοδεία στον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης και επαφές με φορείς και συλλόγους. Εν συνεχεία επισκέφτηκαν τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τις δράσεις κοινωνικές και αλληλέγγυες δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, στην οποία έδωσαν συγχαρητήρια για την πρωτοπόρα και συλλογική δουλειά της . Το μεσημέρι συναντήθηκαν με τον σύλλογο Τριτέκνων Ν. Πιερίας στα γραφεία τους και δήλωσαν για άλλη μία φορά τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους για τη νομοθετική εξομοίωση τους με τους πολύτεκνους.

Τα κλιμάκιο της ΛΑΕ ενισχυμένο και με τον πρώην Βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στο «ηθικό πλεονέκτημα» της Λαϊκής Ενότητας, η οποία κράτησε την αρχική της θέση και δεν κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Αντίθετα, τα στελέχη της αρνήθηκαν τις βουλευτικές και υπουργικές θέσεις για να είναι συνεπείς απέναντι στον ελληνικό λαό. Επιπλέον, πρωτοστατούν και συνεχίζουν να στέκονται απέναντι στις τράπεζες τα funds, στην κυβέρνηση και τα ΜΑΤ ώστε να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς των σπιτιών.

Τόνισαν επίσης πως η Λαϊκή Ενότητα είναι αντίθετη στη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς ωφελεί μόνο το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία και δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα βαλκάνια. Διευκρίνισαν πως το ΟΧΙ της ΛΑΕ είναι διαφορετικό από αυτό της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή της Χρυσής Αυγής και πως το όραμά της ΛΑΕ είναι η Χάρτα του Ρήγα Φεραίου: Ένα βαλκανικό σύμφωνο ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας των λαών έξω από τις δομές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενάντια σε εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς.

Έκαναν επίσης λόγο για ξεπούλημα της Μακεδονίας, αφού το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αεροδρόμιό της, η Εγνατία οδός πουλήθηκαν σε ξένους, όπως ετοιμάζεται να γίνει τώρα και με το νερό της Θεσσαλονίκης και την πώλησή του σε Γάλλους.

Από την πλευρά του ο Ζήσης Ζάννας κάλεσε κάθε δημοκρατικό και αντιμνημονιακό πολίτη να έρθει κοντά στη Λαϊκή Ενότητα και να συμπορευτεί μαζί της τόσο σε επίπεδο αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και σε επίπεδο κοινωνικών και πολιτικών αγώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας