Μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα απέτρεψαν και πάλι τη διενέργεια πλειστηριασμών

2217

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την κατάργηση των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας

Να μην θεσπιστούν οι απαράδεκτοι και αντισυνταγματικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Νέες μεγάλες κινητοποιήσεις ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων που έγιναν σήμερα Τετάρτη 07/12/2016 στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας απέτρεψαν για μια ακόμα φορά τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Στη Αθήνα η μαζική κινητοποίηση απέτρεψε τη διενέργεια πλειστηριασμών, εκτός αυτού που αφορούσε το ήδη κλειστό ξενοδοχείο Ledra Marriott, που επιτράπηκε από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών να διενεργηθεί, μετά από αίτημα που υπέβαλε σε εκπροσώπους του κινήματος το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων, που παραβρέθηκε στο ειρηνοδικείο, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Τελικά και αυτός ο πλειστηριασμός κηρύχθηκε άγονος λόγω του ότι δεν υπήρξε καμία προσφορά.

Στη Θεσσαλονίκη η μαζική και μαχητική κινητοποίηση του συντονιστικού συλλογικοτήτων απέτρεψε εκ νέου τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας. Το συντονιστικό συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Παρασκευή 9/12 στις 8 το βράδυ στο ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ συναυλία αλληλεγγύης στα λαϊκά νοικοκυριά, που οδηγήθηκαν σε υπερχρέωση στις τράπεζες και στο δημόσιο λόγω των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της φτωχοποίησης.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε μαζικό μπλοκ διαδηλωτών και κλιμάκιο μελών της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ. Επίσης συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, την επιτροπή Αιγάλεω κατά των πλειστηριασμών και από άλλες συλλογικότητες. Οι συμμετέχοντες φώναζαν μεταξύ άλλων τα εξής συνθήματα:

«Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη!», «Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί Θα είμαστε στους δρόμους για την ανατροπή!», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή! Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή!!», «Έξω από τα σπίτια τα κοράκια!».

Στελέχη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών υπογράμμιζαν ότι η νέα ακύρωσή τους ενδυναμώνει τους αγώνες τους μέχρι να σταματήσουν να βγαίνουν στο σφυρί οι πρώτες κατοικίες, οικόπεδα, χωράφια, καταστήματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν την ανάγκη επαγρύπνησης του κινήματος, ώστε να αποτρέψει τις προσπάθειες δανειστών και κυβέρνησης να θεσπίσουν τους απαράδεκτους και αντισυνταγματικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το μεγάλο κίνημα που έχει αναπτυχθεί και έχει παρουσία σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας κάθε Τετάρτη, που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί.

Μετά το πέρας της κινητοποίησης οι Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Σαραφιανός μέλη της ΠΓ της ΛΑΕ έκαναν την εξής δήλωση :

«Δώσαμε και σήμερα δυναμικό παρόν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και λαϊκών περιουσιών, υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δεν υποχωρούμε, δεν παγιδευόμαστε σε κυβερνητικούς ελιγμούς, συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να σταματήσουν να βγαίνουν στο σφυρί στα ειρηνοδικεία πρώτες κατοικίες και λαϊκές περιουσίες και για να μην θεσπιστούν οι απαράδεκτοι, απάνθρωποι και αντισυνταγματικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.»

%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b5%cf%89%cf%82-02

%cf%80%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af-%ce%bb%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b5%cf%89%cf%82-01

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας