Μείζονα γεωστρατηγική παρέμβαση-Ξεκινάνε οι εργασίες για Κανάλι Κων/λης παράλληλο του Βοσπόρου

1182
Ξεκινάνε οι εργασίες για Κανάλι Κων/λης παράλληλο του Βοσπόρου

Θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη θάλασσα του Μαρμαρά

Το 2023 τελειώνει το γεωπολιτικό “καρκίνωμα” της Τουρκίας: Πριν λίγο ο Ερντογάν χρησιμοποίησε για δεύτερη φορά την ημερομηνία αυτή για να ανακοινώσει την κατασκευή του “Καναλιού της Κωνσταντινούπολης”.

Τόνισε ξανά πως θα δώσει νέο Σύνταγμα, και αυτό το 2023, ενώ δίνει στο τουρκικό Έθνος το όραμα του 2053!

Με την κατασκευή του έργου αυτού «ακυρώνεται» η περιβόητη συνθήκη του Μοντρέ η οποία υπογράφηκε το 1936 και με ελληνική έγκριση .

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως θα απελευθερώσει τους χρόνους αντίδρασης και ανάπτυξης του ρωσικού Στόλου προς το Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Ο Ρωσικός Στόλος που βρίσκεται στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης θα μπορεί να εξέλθει  ταχύτατα καθώς θα υπάρξει “αποσυμφόρηση” των Στενών.

President plays into the bloody hands of #NewZealand mosque shooter by bringing up the attack in his party convention today, says he responded to the attack by converting #HagisSophia into a mosque.

He kept hailing Muslim Brotherhood #Rabia sign, asking all to join.

Τί είπε ο Ερντογάν για το “Κανάλι της Κωνσταντινούπολης”

“Οι τεχνικές μελέτες για την κατασκευή του “Καναλιού της Κωνσταντινούπολης” έχουν τελειώσει. Η Κωνσταντινούπολη θα γίνει πανέμορφη με το Κανάλι της.

Το 2023 θα έχουμε έτοιμο το έργο αυτό, και η Κωνσταντινούπολη θα αλλάξει πρόσωπο. Θα γίνει μια άλλη πόλη.

Το Κανάλι θα γίνει! Σε πείσμα τους θα γίνει!

Θα θάψουμε όσους θέλουν να πάρουν την Κωνσταντινούπολη μακριά από την ιερή της ταυτότητα.

Η Κωνσταντινούπολη είναι το επίκεντρο του κόσμου. Είναι η πόλη πολλών Σουλτάνων όπως του Φατίχ.

Θα προετοιμάσουμε νέο Σύνταγμα και θα τελειώνουμε με το Σύνταγμα των πραξικοπηματιών.

Θα σας δώσω το “Όραμα του 2053”.

Θα εξαλείψουμε κάθε απειλή για την χώρα μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν τρομοκράτη μέσα και έξω από τα σύνορα μας.

Θα διασφαλίσουμε τα δικαιώματα μας σε όλες τις θάλασσες μας. Από την Ανατολική Μεσόγειο, την Μαύρη Θάλασσα μέχρι το Αιγαίο.

Υπάρχουμε σε Αιγαίο-Αν Μεσόγειο και με όλα μας τα μέσα και την δύναμη μας θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Το φαραωνικό Σχέδιο του Ερντογάν

Το έργο του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης πρόκειται να κατασκευαστεί στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, που συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Θάλασσα του Μαρμαρά, και οδηγεί στο Αιγαίο και την Μεσόγειο θάλασσα.

Το έργο σχεδιάζει να διχοτομήσει την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, σχηματίζοντας ένα νησί μεταξύ των ηπείρων της Ασίας και της Ευρώπης. Το νησί θα έχει μια ακτογραμμή στην Μαύρη Θάλασσα, την Θάλασσα του Μαρμαρά, και το Βόσπορο. Το νέο κανάλι ναυσιπλοΐας θα παρακάμπτει εντελώς τον Βόσπορο.

Πρόκειται για ένα φαραωνικό σχέδιο του Ρ.Τ.Ερντογάν.

«Η δημιουργία μιας νέας διώρυγας παράλληλα με τον Βόσπορο, που εμείς αποκαλούμε Κανάλι της Κωνσταντινούπολης, είναι το όνειρό μου. Θεού θέλοντος θα βάλουμε τα θεμέλια.. Υπάρχει η διώρυγα του Σουέζ, η διώρυγα του Παναμά και θα υπάρχει και η διώρυγα της Κωνσταντινούπολης», είπε .

Η μήκους 43 χιλιομέτρων διώρυγα θα φθάνει μέσω της λίμνης Κιουτσούκτσεκμετζέ στην Προποντίδα περνώντας μέσα από δάση, αγροτικές εκτάσεις και πηγές γλυκού νερού.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το έργο είναι αναγκαίο για την αποσυμφόρηση του Βοσπόρου, ο οποίος, όπως λέει, δεν αρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες διέλευσης των μεγάλων εμπορικών πλοίων από τη Μαύρη Θάλασσα στην Προποντίδα.

Κι επισημαίνει ότι διέρχονται ετησίως από εκεί περί τα 53.000 πλοία ετησίως, μεταξύ των οποίων και δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας