Μαχητικά Su-30 ”κυνήγησαν” Αμερικανικό P-8 Poseidon

764
Μαχητικά Su-30 ''κυνήγησαν'' Αμερικανικό

Η Ρωσία ξεκίνησε ασκήσεις βαρέων αρμάτων στην Κριμαία την ίδια στιγμή

Η Ρωσία σε μια κίνηση στρατηγικής, πραγματοποίησε άσκηση με βαρέα άρματα T-72B3, (η έκδοση T-72B3 που εισήχθη το 2010 θεωρείται ως κύριο άρμα μάχης τρίτης γενιάς) στην Κριμαία και συγκεκριμένα στην Συμφερόπολη, ως ένδειξη απάντησης των Νατοικών ασκήσεων Sea Breeze, στην Μαύρη Θάλασσα που συμμετέχει και η Ουκρανία.

Η υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού στρατού πρόσθεσε, ότι πάνω από 200  άτομα στρατιωτικό προσωπικό και περίπου δέκα τανκς T-72B3, συμμετείχαν στην άσκηση.

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης, συστήματα πυραύλων πολλαπλών εκτόξευσης Grad, 2S1 Gvozdika αυτοκινούμενα Howitzers, D-30 120 mm Howitzers, 2S9 Nona-S 120 mm αυτοπροωθούμενα βλήματα Sani και “Tray.”

Tαυτόχρονα, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε το περιστατικό με την Βρετανική φρεγάτα, ως πρόκληση και υποσχέθηκε σκληρή αντίδραση εάν επαναληφθεί.

Οι ασκήσεις Sea Breeze, περιλαμβάνουν 32 πολεμικά πλοία, 40 αεροσκάφη και 5.000 στρατεύματα από 17 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και εταίρους συμμαχιών. Συνολικά, αναμένεται να συμμετάσχουν στρατιωτικοί σχηματισμοί  από 32 χώρες.

Σε μια άλλη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, ρωσικοί σταθμοί ραντάρ, εντόπισαν εναέριο στόχο που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, με αποτέλεσμα μαχητικά  Su-30 της Ρωσικής αεροπορίας γρήγορης αντίδρασης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, απογειώθηκαν για αναγνώριση και αναχαίτιση του εχθρικού αεροσκάφους.

«Τα πληρώματα των μαχητικών μας, αναγνώρισαν τον εναέριο στόχο ως αεροσκάφος Boeing P-8 Poseidon και τον αναχαίτισαν, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα», ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει ένα ζευγάρι μαχητικών αεροσκαφών Su-30SM, να αναχαιτίζει αεροσκάφος ναυτικής περιπολίας και αναγνώρισης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ P-8A Poseidon, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα αφού θεωρήθηκε, ότι πέταξε κοντά στην Κριμαία.

Εν τω μεταξύ ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, μιλώντας για το περιστατικό στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας, είπε ότι τα πλοία του Βρετανικού Ναυτικού θα συνεχίσουν να εισέρχονται στα «χωρικά ύδατα της Ουκρανίας».

Με την σειρά του  ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε: «δεν διεξάγονται διαβουλεύσεις με το Λονδίνο, οι σχέσεις μας έχουν παγώσει. Φυσικά, τέτοιες δηλώσεις προκαλούν την ανησυχία μας».

Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική και απρόβλεπτη, καθώς τόσο ο Πρόεδρος της Ρωσίας, όσο και σε άλλα επίπεδα έχουν ήδη σημειώσει επανειλημμένα, ότι η ρωσική πλευρά θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα σε περίπτωση παραβίασης των κρατικών συνόρων στη θάλασσα. 

Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση, κάθε φορά που παραβιάζονται τα ρωσικά κρατικά σύνορα και  θα λαμβάνονται  «τα απαραίτητα μέτρα», θα ερχόμαστε πιο κοντά σε ένα ατυχές και άκρως επικίνδυνο πολεμικό συμβάν

Πηγή: Πενταπόσταγμα – Ιωάννης Χάρχαρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας