Μαδούρο: Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν κρίση στη Βενεζουέλα για να προκαλέσουν πόλεμο

1099

Σε νέες καταγγελίες κατά των ΗΠΑ προχώρησε χθες ο Νικολάς Μαδούρο, κατηγορώντας την αμερικανική κυβέρνηση ότι “κατασκευάζει” την κρίση στη χώρα του για να αρχίσει πόλεμο στη Λατινική Αμερική.

“Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, έναν πόλεμο στη Νότια Αμερική”, είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ερωτηθείς για τη σύνοδο της Ομάδας της Λίμας που συγκλήθηκε τη Δευτέρα στη Μπογκοτά, και στην οποία μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο επίδοξος πραξικοπηματίας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί “μεταβατικός πρόεδρος” της χώρας από τον περασμένο μήνα, ο Μαδούρο έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που αποτελεί “μέρος της πολιτικής αυτής” και έχει σκοπό τη δημιουργία “μιας παράλληλης κυβέρνησης στη Βενεζουέλα”.

Η Ομάδα της Λίμας, στην οποία συμμετέχουν κράτη που τάσσονται κατά της νόμιμης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, επανέλαβε τις θέσεις της υπέρ της ανατροπής του, αλλά απέκλεισε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Αντίθετα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, που υποστηρίζει απόλυτα τον Γκουαϊδό, λέει πως εξετάζει και αυτό το ενδεχόμενο.

Είναι προφανές ότι η αποστασιοποίηση των δεξιών και ακροδεξιών λατινοαμερικανικών κυβερνήσεων από την αμερικανική πολιτική στο ζήτημα της στρατιωτικής επέμβασης, είναι συνέπεια των αντιδράσεων των λαών των χωρών τους, που αντιτίθενται σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας