Μαδούρο: Κανένας δεν μπαίνει στη χώρα, «τρέλα» η στρατιωτική επιλογή ΗΠΑ

1365
μαδούρο

Τη Δευτέρα, ο Μαδούρο έστειλε σαφείς προειδοποιήσεις εναντίον των προσπαθειών αποδυνάμωσης της Βενεζουέλας και τροφοδότησης ενός εμφυλίου πολέμου στο εσωτερικό της χώρας.

Την προσήλωση του στρατού εξήρε ο νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος δήλωσε απολύτως σίγουρος ότι τα εθνικά στρατεύματα θα πράξουν ό,τι καλύτερο μπορούν, προκειμένου να αποτρέψουν μία πιθανή ξένη επέμβαση.

«Κανένας, συμπεριλαμβανομένων και των επιτιθέμενων στρατιωτών, δεν πρόκειται να μπει στη Βενεζουέλα. Σας καθησυχάζω γι’ αυτό. Δεν έχετε ικανές τις ένοπλες δυνάμεις να προστατεύσουν τη χώρα;» ανέφερε ο Μαδούρο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απάντησε στα πρόσφατα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, ισχυριζόμενος ότι «το να μιλάμε για πόλεμο τον 21ο αιώνα αποτελεί μία τρέλα».

Νικολάς Μαδούρο.

«Είναι ντροπή το να θεωρείς ότι μπορείς να στείλεις στρατεύματα σ’ αυτή τη γη, την οποία θα υπερασπιστούμε» επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας τις αναφορές Τραμπ ως «παράνομες» και «εγκληματικές».

Κατηγόρησε δε, τους «δεξιούς συνωμότες» ότι επικροτούν τον Αμερικανό πρόεδρο και ότι ζητούν στρατιωτική επέμβαση στην ίδια τους τη χώρα.

«Το πετρέλαιο και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της μητέρας-πατρίδας είναι ο λόγος που ο Τραμπ θα επιδιώξει να κηρύξει πόλεμο εναντίον της Βενεζουέλας» συνέχισε.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε βαθιά πολιτική κρίση από τις 23 Ιανουαρίου, όταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιδο, αυτοανακηρύχθηκε ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Οι ΗΠΑ, οι περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και ορισμένα κράτη της Ε.Ε. έσπευσαν να στηρίξουν τον Γκουάιδο, αναγνωρίζοντας ως νόμιμη την εξουσία του. Αντίθετα, Ρωσία, Κίνα, Μεξικό, Τουρκία, Ιράν και ορισμένες άλλες χώρες επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας