Σπανού, Μπαρσέφσκι και Καραγιώργος κατέθεσαν στην μήνυση για τους παράνομους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

1492
μήνυση

«Τα στελέχη της ΛΑΕ  Δέσποινα Σπανού και Μάνια Μπαρσέφσκι και το μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α. Τάσος Καραγιώργος κατέθεσαν ως μάρτυρες για τους παράνομους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.»
Η Δέσποινα Σπανού μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, η Μάνια Μπαρσέφσκι μέλος του Π.Σ. της ΛΑΕ καθώς και ο Τάσος Καραγιώργος μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α (Αλληλεγγύη-ΑΝΥπακοή-Ανατροπή) κατέθεσαν ως μάρτυρες στο Πταισματοδικείο Αθηνών στις 9.30 της Πέμπτης 23 Μαρτίου στο πλαίσιο της μηνυτήριας αναφοράς που είχαν καταθέσει για την διεξαγωγή παράνομων πλειστηριασμών.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη ημέρα 22 Μαρτίου είχαν καταθέσει για τον ίδιο λόγο, ως μάρτυρες οι Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας της ΛΑΕ και ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ.
Οι μάρτυρες στις καταθέσεις επιβεβαίωσαν την μηνυτήρια αναφορά περί τελέσεως κακουργηματικών πράξεων για τη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την οποία είχαν καταθέσει στις 25 Ιανουαρίου 2018 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Στη μηνυτήρια αναφορά, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24/1/2018, είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί γιατί έγιναν :

  1. χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων για τις προδιαγραφές (τεχνικές και νομικές) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών αλλά και
  2. χωρίς να έχουν υπογραφεί νόμιμα οι απαιτούμενες συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιριών πληροφορικής που έχουν αντικείμενο την οργάνωση και διαχείριση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
  3. Με παραβίαση των συνταγματικών αρχών της δημοσιότητας, της διαφάνειας, της προστασίας του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και ιδίως της λαϊκής μικρο-ιδιοκτησίας, την οποία εγγυάται το άρθρο 22 του Συντάγματος, καθώς και με αποκλεισμό της δυνατότητας πρόσβασης, ενημέρωσης, συμμετοχής και ελέγχου όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερομένων.

Η ΛΑΕ δηλώνει για άλλη μια φορά ότι θα αγωνιστεί με κάθε μέσον μαζί με τις συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών,  για την προστασία της λαϊκής περιουσίας.
ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας