Μήνυμα Λαβρόφ από Κέρκυρα: Ελλάδα-Ρωσία μαζί ανά τους αιώνες

1881
λαβρόφ

Δημοσιοποιήθηκε, μέσω του Sputniknews, ο χαιρετισμός του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στο Φεστιβάλ Χριστιανικής Κουλτούρας Ελλάδας – Ρωσίας «Μαζί δια μέσου των αιώνων» που διεξάγεται από τις 9 έως τις 15 Αυγούστου στην Κέρκυρα, πλέκοντας το εγκώμιο της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας Παλαιστίνης, οργάνωση που κατήγγειλε χθες σε ανακοίνωσή του ο έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Λαβρόφ, η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Ρωσίας στην Ευρώπη για πολύ καιρό. Οι δύο χώρες μοιράζονται για αιώνες δεσμούς φιλίας και κοινής σχέσης, και την αίσθηση του πολιτισμού και της πνευματικής ενότητας, τονίζει στο μήνυμά του.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας Παλαιστίνης, συμβάλει στην ενδυνάμωση των ποικίλων δεσμών που συνδέουν την Ρωσία και την Ελλάδα«Μία καθαρή απόδειξη αυτής της συνεισφοράς είναι η επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης που αποτέλεσε σημαντικό μέρος του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και του Έτους Ελλάδας στη Ρωσία», αναφέρει.

Συνεχίζοντας, σημειώνει πως είναι βαθιά συμβολικό ότι το φόρουμ τιμά τον Ναύαρχο Φίοντορ Ουσακόφ, επιφανούς ρώσου αξιωματούχου του ναυτικού και ελευθερωτή των Ιονίων Νήσων.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η Ελλάδα εορτάζει τους επιφανείς συμπατριώτες μας, θυμάται τον ρόλο της Ρωσίας στην εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της νέας ελληνικής πολιτειακής κατάστασης. Εορτάζοντας τα λαμπρά γεγονότα του κοινού μας παρελθόντος μας βοηθά να διατηρούμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να προωθούμε την εποικοδομητική διμερή ατζέντα προς όφελος των λαών μας», αναφέρει ο Λαβρόφ.

Κλείνοντας, τονίζει ότι χωρίς αμφιβολία το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προσφέρει ενδιαφέρουσες στιγμές στους λάτρεις του πολιτισμού.

Πολιτικοί κύκλοι σημείωναν ότι δεν είναι απίθανο ο χαιρετισμός του Σ. Λαβρόφ να είχε σταλεί πριν την κρίση των τελευταίων ημερών στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν έχει καμία διάθεση να οδηγήσει σε κακό επίπεδο τις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι εκείνη που στο όνομα της δορυφοροποίησης της στις ΗΠΑ δυναμιτίζει την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας