Μήνυμα για τη Γιορτή της Γυναίκας από την Παλαιστίνη!

1311
μέρκελ

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τις Ελληνίδες και τις Παλαιστίνιες γυναίκες επί της ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.

Δεκάδες Παλαιστίνιες γυναίκες και κορίτσια θα περάσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη φυλακή. Περισσότερες από 10.000 Παλαιστίνιες γυναίκες έχουν φυλακιστεί τα τελευταία 50 χρόνια της Ισραηλινής Στρατιωτικής Κατοχής.

Σήμερα υπάρχουν 53 Παλαιστίνιες γυναίκες κρατούμενες στις φυλακές του Ισραήλ. Οι φυλακισμένες αυτές γυναίκες  – που κρατούνται στο Ισραήλ κατά παράβαση του άρθρου 76 της Σύμβασης της Γενεύης – υπόκεινται σε κάθε είδους κακοποίηση και βία, συμπεριλαμβανομένης της δήμευσης των περιουσιών τους, της στέρησης επισκέψεων από τις οικογένειες τους, της παρατεταμένης απομόνωσης, των ψυχολογικών και σωματικών βασανιστηρίων και κάθε είδους σεξουαλικής βίας, όπως ξυλοδαρμοί, σωματικές έρευνες και σεξουαλική παρενόχληση.

Οι Παλαιστίνιες γυναίκες στις φυλακές του Ισραήλ, είναι απτή απόδειξη των βασανιστηρίων και της καταπίεσης από την Ισραηλινή Κατοχή, ταυτόχρονα όμως, αποτελούν παράδειγμα θάρρους και δύναμης.

Απευθύνουμε χαιρετισμούς και συγχαίρουμε όλες τις γυναίκες αυτή την ξεχωριστή ημέρα, της «Γιορτής της Γυναίκας» για την επιμονή τους παρά τις αντιξοότητες που βιώνουν, να κάνουν τη διαφορά και να καταστήσουν αυτόν τον κόσμο έναν καλύτερο για τις επόμενες γενιές.

Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας