Μέι: «Όχι» σε νέες εκλογές και νέο δημοψήφισμα

1277

Τα σενάρια περί νέων βουλευτικών εκλογών διέψευσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι προς το συμφέρον» της χώρας να στηθούν αυτή την περίοδο πρόωρες κάλπες.

«Αυτό που κάνω, είναι να εργάζομαι για να πετύχω μια καλή συμφωνία με την Ευρώπη, για το εθνικό συμφέρον», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ενώ επανέλαβε ότι «δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας να έχουμε εκλογές».

Η Μέι, η οποία αναχώρησε για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του ΟΗΕ, διαβεβαίωσε επιπλέον ότι «δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit».

Σημειώνεται ότι το Εργατικό Κόμμα υπέβαλε πρόταση για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, με διαφορετικό ερώτημα αυτή τη φορά σε σχέση με το πρώτο.

Καταλήγοντας, μάλιστα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν «μπλοφάρει», όταν ισχυρίζεται πως το no deal-Brexit είναι προτιμότερο από μια κακή συμφωνία.

Υπενθυμίζεται ότι Βρυξέλλες και Λονδίνο καλούνται να καταλήξουν σε συμφωνία για τη μετα-Brexit εποχή εντός του Νοεμβρίου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει και επισήμως από την Ε.Ε. τον Μάρτιο του 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας