Μέγα σκάνδαλο η εκχώρηση σε Ισραηλινούς του αεροπορικού κέντρου Καλαμάτας

1126
αεροπορικού κέντρου Καλαμάτας

Και η εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων σε Ισραηλινά

Ότι κάτι δεν πάει καλά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα, προκύπτει και από το γεγονός ότι στη μακροσκελέστατη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ για όσα ειπώθηκαν στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων, δεν αναφέρεται λέξη για το θέμα!

Επικράτησε πάρα πολύ μεγάλη ένταση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν εξηγήσεις για την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή μετά από διαδικασία εξπρές πρόγραμμα κόστους 1,3 δις ευρώ, το οποίο αποδεδειγμένα είναι ακριβότερο από άλλες προτάσεις που υπήρχαν!

Η “υπεράσπιση” του προγράμματος από τους κυβερνητικούς βουλευτές ήταν “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”!

Η Ντόρα Μπακογιάννη έσπευσε να ζητήσει μελέτη για το αν θα μπορούσε να αναλάβει το πρόγραμμα η Πολεμική Αεροπορία, για να εισπράξει την απάντηση του Δ.Βίτσα που αποκάλυψε ότι από την εποχή που ήταν ΑΝΥΕΘΑ είχε θέσει το ερώτημα και παρά το γεγονός ότι άργησε πολύ να πάρει απάντηση τελικά αυτή ήταν θετική. Ο παριστάμενος Α/ΓΕΑ Γ.Μπλιούμης αναγκάστηκε να το επιβεβαιώσει!

Με δυο λόγια υπήρξε ένταση για την οποία δεν υπάρχει ούτε νύξη στην ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.

Τα πράγματα είναι απλά: απ΄ όσες επιτροπές κι αν περάσει το πρόγραμμα κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθεί το απλούστατο ερώτημα ,γιατί αφού η κυβέρνηση θέλει σώνει και καλά να αναθέσει σε ιδιώτη την Καλαμάτα, δεν επέλεξε την φθηνότερη πρόταση με περισσότερες παροχές αλλά την κατά 500 εκατομμύρια ακριβότερη πρόταση των ισραηλινών με λιγότερες παροχές! Εύλογο το ερώτημα αλλά απάντηση πειστική δεν δόθηκε. 

Η Πολεμική Αεροπορία έχει πολλά προβλήματα να επιλύσει και όσο κι αν κάποιοι έχουν κρυφτεί μια χαρά πίσω από τα δήθεν “απόρρητα”  μπορεί ανά πάσα στιγμή και με τρόπο δραματικό να αποκαλυφθούν. Γι΄ αυτό καλό θα ΄ναι να γίνει κατανοητό ότι όπως και τα πεντοχίλιαρα έτσι και τα ευρώ δεν είναι…πετσετάκια, όπως έλεγε και το γνωστό ξεσηκωτικό άσμα της δεκαετίας του ΄80. Συνεπώς καλό είναι να δαπανώνται με πολύ προσοχή κι εκεί που πραγματικά χρειάζονται.

Την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των 700 εκατομμυρίων για τα 30 F-16 της δεκαετίας του 1990, δεν την έφεραν χθες στη Βουλή. Την κράτησαν για αργότερα. Το 1,3 δις σ΄ ένα…απόγευμα δεν είναι και λίγο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας