Μέγα πραξικόπημα η κατάλυση του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου. Στο σκαμνί θα καθίσουν Τσίπρας, Παυλόπουλος και οι μνημονιακοί αρχηγοί

3665
πραξικόπημα

Παναγιώτης Λαφαζάνης για το δημοψήφισμα: Οι υπεύθυνοι για το πραξικόπημα μετά το «όχι» θα καθίσουν στο σκαμνί

Μύδρους για το «πραξικόπημα» που ακολούθησε μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Αυτό που ακολούθησε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου με το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού ήταν μια εθνική τραγωδία και ένα πολύ μεγάλο πραξικόπημα που έκτοτε είναι οιονεί πραξικόπημα. Ό,τι γίνεται από εκεί και πέρα με την καταπάτηση της λαϊκής βούλησης δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα. Όσα συντελούνται έκτοτε είναι αντισυνταγματικά και παράνομα» ξεκίνησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητα Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αρχιτέκτονες του πραξικοπήματος τον Αλέξη Τσίπρα και τον «καραμανλικό», βαστάζο του Αλέξη Τσίπρα, Προκόπη Παυλόπουλο «που ραδιούργησαν και συνωμότησαν ώστε να καταπνίξουν τη λαϊκή βούληση».

«Και οι δύο θα πρέπει να γραφτούν με μαύρα γράμματα στη νεότερη ιστορία της χώρα ως κυνικοί πραξικοπηματίες» συμπλήρωσε και τόνισε ότι «θα καθίσουν κάποια στιγμή στο σκαμνί ως υπεύθυνοι κατάλυσης της δημοκρατίας για να λογοδοτήσουν».

Κατά τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας «θα έπρεπε να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας για κακουργηματικές ποινικές διώξεις γιατί καταπατήθηκε η λαϊκή βούληση, για εσχάτη προδοσία και για αντιδημοκρατικό πραξικόπημα. Δυστυχώς, όμως, όλη η κυρίαρχη πολιτική πράξη συνηγόρησε στο πραξικόπημα αυτό και το κουκουλώσαν από κοινού, σαν να μην υπάρχει».

Ο Λαφαζάνης τόνισε «ο λαός με το δημοψήφισμα είπε “όχι” στην πρόταση συμφωνίας του Γιούνκερ και η κυβέρνηση αντί να σεβαστεί αυτή τη λαϊκή εντολή, υπερβαίνει το πλαίσιο αυτό και φέρνει μια χειρότερη συμφωνία, χωρίς να ερωτηθεί ο λαός και αυτό είναι ο ορισμός του πραξικοπήματος. Το αποτέλεσμα είναι εσχάτη προδοσία».

Ερωτηθείς για το τι επεδίωκε τότε ο πρωθυπουργός, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «πιθανότατα και κρίνοντας εκ των υστέρων, δεν ήθελε το “όχι” ο Τσίπρας. Ήθελε ή να επικρατήσει το “ναι” ή να επικρατήσει οριακά το “όχι” ώστε να βρει πρόσχημα για να ξεφύγει από τις αντιμνημονιακές του πολιτικές».

Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι «η πρόταση μου εκείνες τις ημέρες ήταν, αν οι Ευρωπαίοι επέμεναν στον εκβιασμό μαζί με το ΔΝΤ για την αλλοίωση της βούλησής του και δεν μπορούσε να υπάρξει μια συναινετική διέξοδος με συμφωνία η οποία θα ήταν συμβατή με τη λαϊκή βούληση και το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν είχε καμία άλλη επιλογή από το να οδηγηθεί στο εθνικό νόμισμα και είχα κάνει συγκεκριμένη πρόταση για την μετάβαση αυτή». Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση πρόσθεσε ότι «προφανώς τις νέες δραχμές θα μπορούσαμε να τις τυπώσουμε στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση υπαρκτά αποθεματικά σε τυπωμένα ευρώ, που βρίσκονταν στην χώρα μας. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση“.

3 Σχόλια

  1. Μεγάλα λόγια-Μικρά έργα;
    Θέλετε, σύντροφοι, η ΔΕΝ θέλετε, παλλαϊκή συν-ενεργοποίηση του άρθρου 120Σ με σημαία την έκθεση (7/3/2014) του ΟΗΕ για λογιστικό έλεγχο του χρέους με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ λογοδοσία των υπαιτίων;;; Απαντήστε παρακαλώ.

    • Μάλλον εξακολουθείτε να αγνοείτε (επιδεικτικά;;;) τις θέσεις της ΛΑ.Ε για τα ζητήματα που θίγει το άρθρο, όπως και το γεγονός, ότι έχει καταθέσει επτά (7) συνολικά μηνύσεις για διάφορες πλευρές του μνημονιακού κυβερνητικού έργου, τόσο της παρούσας, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μήπως να ζητήσουμε κι εμείς να πάρετε εσείς θέση γις τις δικές μας πρωτοβουλίες;;; Ως σύνταξη το θεωρούμε ανώφελο και ατελέσφορο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας