Λουκέτο στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παγωτού στην Ελλάδα έβαλε η Froneri

2302
λουκέτο
Την απόφαση διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της στον Tαύρο προχώρησε η Froneri Hellas σε μία προσπάθεια ανασχεδιασμού των δραστηριοτήτων της, αφήνοντας πάνω από 100 εργαζόμενους για δεκαετίες στην εταιρεία και μεγάλης ηλικίας στο δρόμο χωρίς προοπτική εξεύρεσης εργασίας.
Για να χρυσώσει το χάπι των απολύσεων η Froneri προσέφερε διπλάσια αποζημίωση!
Ως προς το σκεπτικό της απόφασης η εταιρεία αναφέρει: “λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η FRONERI HELLAS είναι ζημιογόνος, η Εταιρία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον“.
Με πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δις ευρώ, η Froneri δραστηριοποιείται σε 22 χώρες του κόσμου και απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους. Πρόκειται για μία νέα εταιρεία – δημιουργήθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 2016 – από την κοινοπραξία της Nestlé και της  R&R στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου. Η Nestlé και η PAI  μετέχουν ισομερώς στο κεφάλαιο της κοινοπραξίας.
Έτσι μέσα σε διάστημα δέκα ετών τα “πράσινα ψυγεία” της ΔΕΛΤΑ άλλαξαν τρεις φορές χέρια. Από την οικογένεια Δασκαλόπουλου πέρασαν στην Nestle και από εκεί στην Froneri Hellas πριν από λίγους μήνες.
Μεταξύ των άλλων στο εργοστάσιο της Froneri στον Ταύρο παράγονταν όλα τα επιτυχημένα σήματα παγωτών που είχε δημιουργήσει η ΔΕΛΤΑ όπως BOSS, Magnum και Nirvana τα οποία είχαν καταφέρει να έχουν και διεθνή παρουσία εκτός της Ελλάδας και της Βαλκανικής χερσονήσου.
Τέλος όπως επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωση της η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της Froneri Hellas, που προφανώς θα παράγονται σε τρίτες χώρες, μάλλον τριτοκοσμικές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας