Λευκίμμη: Δεν φτάνει που τον ακρωτηρίασαν, τον παραπέμπουν και για κακουργήματα!

4617
λευκίμμη

Με περισσή αναλγησία και απανθρωπιά η Αστυνομία της Κέρκυρας επιχείρησε να συλλάβει στο Νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται και να στείλει στο Αυτόφωρο τον 32χρονο που ακρωτηριάστηκε, χάνοντας τον καρπό του δεξιού χεριού του, εν μέσω επιθέσεων των ΜΑΤ σε διαμαρτυρία που συμμετείχε έξω από την παράνομη χωματερή της Λευκίμμης στο νησί της Κέρκυρας.

Το ευτύχημα είναι ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου της Κέρκυρας δεν επέτρεψαν στην Αστυνομία, που εκτελούσε κυβερνητικές εντολές, να συλλάβει τον νοσηλευόμενο.

Οι αστυνομικοί έφυγαν αλλά υπογράμμισαν ότι μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση του νοσηλευόμενου θα επανέλθουν για να τον οδηγήσουν στον ανακριτή Κέρκυρας.

Το τραγικό είναι ότι, αντί να είναι κατηγορούμενοι η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της Αστυνομίας και των ΜΑΤ κεντρικά και στην Κέρκυρα για την τρομοκρατία που ασκούν στην περιοχή και για τις καταστάσεις έντασης που προκαλούν και που οδήγησαν στον ακρωτηριασμό του πολίτη, έρχονται να ζητήσουν και τα ρέστα για την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό τους.

Αποτελεί ειρωνεία ότι ο 32χρονος φορτώνεται με πλήθος από πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως της στάσης (!), της διατάραξης κοινής ειρήνης, του εμπρησμού (!), της έκρηξης (!) και της απόπειρας βλάβης ανθρώπινης ζωής (!).

Παράλληλα έχει συσταθεί απαράδεκτη δικογραφία με την οποία ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος γνωστού συλλόγου της Λευκίμμης κατηγορούνται για την ηθική αυτουργία στην πρόκληση επεισοδίων στην κινητοποίηση των κατοίκων της Λευκίμμης έξω από την χωματερή.

Αυτές τις ώρες όλοι οι δημοκράτες που σέβονται τα δικαιώματα στην διαμαρτυρία και τα δικαιώματα των πολιτών στη ζωή οφείλουν να ενώσουν τη φωνή τους και να απαιτήσουν να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις πολιτών, να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τις έκρυθμες καταστάσεις, να στηριχθεί ο ακρωτηριασμένος πολίτης της Λευκίμμης και να φύγουν η χωματερή και τα ΜΑΤ από την πόλη και το νησί.

Μ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας