Λεμέρ: Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις. Βλέπει μείωση συντάξεων

996
λεμέρ

Τη θέση πως η Ελλάδα έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για τη μεταμνημονιακή εποχή, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των “μεταρρυθμίσεων” και πως ο ίδιος δεν αμφιβάλλει ότι θα γίνουν σεβαστές, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, μιλώντας στο Βήμα.

Ο γάλλος υπουργός αναφέρθηκε στη συμβολή του Αλέξη Τσίπρα στην υλοποίηση των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων από το καλοκαίρι του 2015 και στις θυσίες στις οποίες υποβλήθηκε ο ελληνικός λαός, ενώ υπήρξε πολύ επιφυλακτικός σχετικά με τα όσα διαδίδονται από κυβερνητικά στελέχη περί αναστολής της μείωσης των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2019. Όπως είπε:

“Ας περιοριστούμε στα συμπεράσματα του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. Προβλέπεται ένα πλαίσιο τριμηνιαίων αναφορών των ευρωπαϊκών θεσμών σχετικά με την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, με τις φορολογικές και δημοσιονομικές επιδόσεις και την παρακολούθηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι ελληνικές αρχές για τη συνέχεια και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό το πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά το πέρας του προγράμματος. Εκείνο που μετράει τελικά είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας