ΛΑ.Ε: ΟΧΙ στις Πρέσπες! Συγκέντρωση Αμερικάνικη Πρεσβεία και πορεία στη Βουλή

4356
καταγγελία

Κάλεσμα απευθύνει η ΛΑ.Ε για την πιο πλατιά συμμετοχή των πολιτών, και πρώτα απ’ όλα των νέων, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία για τον βρώμικο ρόλο τους στη διαμόρφωση της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως κάλεσμα απευθύνει και για την μεγαλύτερη δυνατή αγωνιστική παρουσία τους στην πορεία που θα ακολουθήσει στην ελληνική Βουλή, με στόχο την καταγγελία της κυβέρνηση Τσίπρα και των αμερικανονατοϊκών υπαλλήλων βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν τις Πρέσπες και διεκδίκηση την μη κύρωση της Συμφωνίας.

Αυτήν την ώρα χρειάζεται ένα πάνδημο και δυνατό πατριωτικό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό, αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό ΟΧΙ σε μια Συμφωνία, η οποία βάζει την θηλιά του ΝΑΤΟ, της Γερμανίας και των ΗΠΑ πιο σφικτά στο λαιμό της Ελλάδας, ενώ βάζει όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, με ασπόδνυλες χώρες προτεκτοράτα, κάτω από την μπότα των πιο τυχοδιωκτικών και νεοψυχροπολεμικών σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού και μιας Δύσης που γνωρίζει μια συνεχή πορεία υποβάθμισης, εσωτερικών διαιρέσεων και ανεπίστρεπτων συγκρούσεων.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ταυτόχρονα μια Συμφωνία που, παραδίδοντας την περιοχή μας στις Νατοϊκές ορέξεις, έρχεται να αναγνωρίσει επισήμως σε διεθνές επίπεδο και με την βούλα της Ελλάδας ”Μακεδονική” γλώσσα και ”Μακεδονική” εθνότητα, πράγματα που, επιπλέον, μπορεί να επιφέρουν και άσχημες εξελίξεις στο μέλλον και τα οποία η κυβέρνηση επιχειρεί ατυχώς να εξωραΐσει και να συγκαλύψει με τις τροπολογίες στο Σύνταγμα της γείτονος.

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν, επίσης, ότι η διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ αποκτά και άλλη  μια επίκαιρη διάσταση: Την καταγγελία στην ωμή και αδίστακτη πραξικοπηματική επέμβαση των ΗΠΑ για την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης Μαδούρο στην Βενεζουέλα.

Αν οι ΗΠΑ  σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση Τσίπρα και το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο προχώρησαν σε πραξικόπημα και πολιτική ανωμαλία για να επιβάλλουν την Συμφωνία των Πρεσπών, σε πολύ μεγαλύτερων και απροκάλυπτο πραξικόπημα προχωρούν τώρα στην Βενεζουέλα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

 

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) καλεί σε συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στις 6 μ.μ., την Πέμπτη 24/1 και στην πορεία προς τη Βουλή

Λέμε ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την νατοϊκή συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Είναι μία συμφωνία που με κανέναν τρόπο δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη της ειρήνης και στη συνεργασία των λαών. Αντιθέτως, υπονομεύει τη σταθερότητα στα Βαλκάνια και διευκολύνει τη FYROM να μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προωθώντας τα συμφέροντα των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας. Η επέκταση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, που αποτελεί τον βασικό στόχο αυτής της συμφωνίας, είναι παράγοντας αστάθειας για την Ελλάδα και για όλους τους γειτονικούς λαούς.

Η δική μας αντίθεση στη συμφωνία αυτή, η οποία έρχεται, μεταξύ άλλων, να επικαλύψει επικοινωνιακά, μεγάλα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφυκτικής επιτροπείας, διαρκούς «κουρέματος» των μισθών και των συντάξεων και συνεχούς συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καμία σχέση δεν έχει με την προσχηματική αντίθεση καθεστωτικών μνημονιακών και ακροδεξιών δυνάμεων, που αποδέχονται την εξυπηρέτηση των νατοϊκών συμφερόντων και εξαπατούν τον ελληνικό λαό.

Αγωνιζόμαστε για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ, μιας ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής που διαλύει κράτη, καταδυναστεύει λαούς και αποσταθεροποιεί την περιοχή των Βαλκανίων.

Υποστηρίζουμε την οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με όλα τα βαλκανικά κράτη και την επίλυση των όποιων εκκρεμών προβλημάτων στη βάση του σεβασμού των συνόρων, των σχέσεων της καλής γειτονίας και της ισοτιμίας.

Επιδιώκουμε τη σύναψη ενός βαλκανικού συμφώνου ειρήνης και συνεργασίας, έξω από ιμπεριαλιστικές επιδιαιτησίες.

Λέμε ένα μεγάλο λαϊκό αντιϊμπεριαλιστικό, αντινατοϊκό, δημοκρατικό ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στη νατοϊκή συμφωνία, στις 6 το απόγευμα, την Πέμπτη 24/1/2019, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας