ΛΑ.Ε: Να τελειώνουμε πια με την εγκληματική ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»

1257
Χρυσή Αυγή

Είναι πρόκληση για κάθε δημοκράτη πολίτη να βλέπουμε πάλι τα τέρατα της «Χρυσής Αυγής», που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάντ Λουκμάν, που επιτέθηκαν και συνεχίζουν να επιτίθενται με ρόπαλα, σιδερολοστούς και μαχαίρια ενάντια σε μετανάστες, αντιφασίστες και συνδικαλιστές, να αντιμετωπίζονται με τα προνόμια «κανονικού»  κόμματος  και να τους παρέχεται δημόσιος χώρος και τηλεοπτικός χρόνος για να διασπείρουν το μίσος της ναζιστικής ιδεολογίας από την οποία εμφορούνται.

Η παραχώρηση δημόσιων «βημάτων» για την προβολή των θέσεων της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» δεν είναι μόνο προσβολή στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών των αντιφασιστικών αγώνων που έδωσε ο λαός μας, αλλά είναι και πολιτικά επικίνδυνη. Αποτελεί «ξέπλυμα» για τη «Χρυσή Αυγή», για τα εγκλήματά της και κρατική νομιμοποίηση των πρακτικών διάχυσης του ρατσιστικού και εθνικιστικού μίσους στην κοινωνία.  Πρακτικών που εμπνέονται από τα ναζιστικά «τάγματα εφόδου»  που έφεραν τον Χίτλερ στην εξουσία, οδηγώντας συνολικά την Ευρώπη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και που σήμερα επανέρχονται ως απειλή για τις κοινωνίες και τα κράτη της Ευρώπης, καθώς το όχημα της ακροδεξιάς και του ρατσισμού αποτελεί μία από τις  πιθανές εναλλακτικές του συστήματος και του κεφαλαίου, για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να διατηρήσει τις καταστροφικές πολιτικές της υπερλιτότητας, για τις οποίες η χώρα μας αποτελεί πειραματόζωο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρει τεράστια ευθύνη για την συνεχιζόμενη τεράστια καθυστέρηση στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», που επιτρέπει, απαράδεκτα, στον υπόδικο Κασσιδιάρη και στον κάθε «Κασσιδιάρη»  να έχουν «βήμα» για να στοχοποιούν προσφυγόπουλα, να οργανώνουν επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες και να μολύνουν με το δηλητήριο του ρατσισμού και του ναζισμού την κοινωνία και τη νεολαία. Που επιτρέπει στον δολοφόνο Ρουπακιά και στα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει κάθε αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος ενάντια στη «Χρυσή Αυγή». Γιατί η θέση των εγκληματικών ναζιστικών τεράτων της «Χρυσής Αυγής» είναι αποκλειστικά στη φυλακή.

 

Επιτροπή Δικαιωμάτων Λαϊκής Ενότητας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας