ΛΑ.Ε: Κύριε Τσίπρα, γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει;

1360
τσίπρα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας για την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Τις εντυπώσεις, αρνητικά φυσικά, έκλεψε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του το απόγευμα της Δευτέρας (15/04), σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε, ανεπιτυχώς ξανά, να παρουσιάσει μία εικόνα της ελληνικής κοινωνίας εντελώς διαφορετική από αυτήν της τραγικής πραγματικότητας ενώ, εμφανώς αγχωμένος, δεν αντιλήφθηκε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε.

Συγκεκριμένα, εν είδει ρητορικού ερωτήματος, δεν δίστασε να αναρωτηθεί εάν «έχουμε ή δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη» ενώ μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε αποφανθεί πως οποιαδήποτε αναφορά στον Μανώλη Πετσίτη αποτελεί «Πετσιτιάδα», κάνοντας λόγο για σκανδαλολογία, για μία περίπτωση που δεν έχει εξεταστεί καν από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Φαίνεται πως για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αρκεί ο λόγος του ως πρωθυπουργός της χώρας…

Την ίδια ώρα, συνεχίζει την πολιτική σε επίπεδο «μαστίγιου και καρότου», διατρανώνοντας πως μόνο εάν συνεχίσει να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, δεν θα εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου. Για μία ακόμη φορά, υποτιμά τη νοημοσύνη και τη μνήμη των Ελλήνων πολιτών, καθώς φαίνεται να πιστεύει πως έχουν ξεχάσει ότι εκείνος είναι ο πρωθυπουργός που την αποδέχθηκε και την έφερε προς ψήφιση στη Βουλή, όπως και μία σειρά αντιλαϊκών μέτρων τα οποία και εφήρμοσε, ενώ μόλις σήμερα (μία ημέρα μετά τη συνέντευξη) πηγές της ΕΕ διαβεβαίωναν πως τις αποφάσεις για το αφορολόγητο δεν θα τις λάβει η Ελλάδα, αλλά το Eurogroup!

Όσον αφορά το επίπεδο της οικονομίας, ο πρωθυπουργός φαινόταν να επιχαίρει για τα «επιτεύγματά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρότι η ίδια η πραγματικότητα αλλά και επίσημα στοιχεία φορέων που επικαλούνται ακόμη και κυβερνητικά στελέχη, τον διαψεύδουν πανηγυρικά και αδιαμφισβήτητα (πρώτη στην ανεργία νέων στην ΕΕ η Ελλάδα – Eurostat, ένας στους τρεις Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας – ΕΛΣΤΑΤ κ.ά.)!

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας, στην εκφορά του λόγου του, ανέφερε πως είναι (ο ίδιος και τα κυβερνητικά στελέχη) ανοιχτοί, διάτρητοι, να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς τους, να δούνε το πώς ζούνε, πού βρίσκονται. Είναι προφανές πως άλλο εννοούσε ο πρωθυπουργός και άλλο κατέληξε να πει. Απλά, κάποιες φορές, γλώσσα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει. Άλλωστε, έχουμε ή δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας